StoryEditorOCM
Zadar plusKATEGORIJA ‘CLASSIC‘

Zadranin Ante Butić treći na natjecanju u pripremanju koktela

Piše Dalmatinski portal
13. studenog 2021. - 14:43

Najbolji barmeni u Hrvatskoj su Splićanin Jure Vojković i Dušan Janjatović iz Požege. Nagradu za stručni rad je osvojio Mario Margaretić iz Dubrovnika. Višestruki osvajač brojnih priznanja Vojković, najbolji u kategoriji 'classic', i Janjatović u 'flairu' sljedeće će godine predstavljati domovinu na Kubi, donosi Damatinski portal.

Naime, Hrvatska udruga barmena (HUB) kao krovna organizacija barmena svake godine organizira državno prvenstvo u pripremanju koktela. Ovogodišnje državno prvenstvo je održano u restoranu Tvrđava u Kninu. 

U kategoriji 'classic' drugi je bio Marko Vulinović iz hotela Palace Dubrovnik, a treći Ante Butić - caffe bar Nuro iz Zadra.

U kategoriji 'flair', drugo mjesto je osvojio Kristijan Briješki dok je treće mjesto osvojio Dragan Repac. 

Vojković je osvojio prvo mjesto s koktelom 'Antique special Split'. 

- Knin za mene nije samo mjesto gdje sam osvojio ovo državno natjecanje barmena, Knin i kninska tvrđava za mene su svetinja i kolijevka postojanja hrvatskog naroda, zato je ova nagrada za mene posebna. Nastojat ću na najbolji način predstavljati voljenu domovinu Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu barmena na Cubi kao što sam i s koktelom ALKAR nastupio u Tokiju - kazao je Vojković.

Dodao je da je koktel 'Antique special Split' interesantna sastava, a liker Uzorita višnjevača s okusom dalmatinskog tartufa daje jedinstvenu melodiju u okusu i mirisu. Posebnu notu u dekoraciji dao je sushi sprejan jestivim zlatom, koji je postavljen na toulli (čipki).

Hrvatsku je, dodajmo,  predstavljao i 2016. godine u Tokiju s pobjedničkim koktelom 'Alkar' koji je pripremio povodom 300 godina Sinjske alke.

26. travanj 2024 19:09