StoryEditorOCM
Zadar plusFOTOGALERIJA

‘Zadarska noć‘ proslavljena u New Yorku: uz delicije iz adventskih kućica - Kalelarga, Varoš, 4 Kantuna i 5 Bunara, plesalo se i pjevalo do sitnih noćnih sati

Piše Zadarski.hr
5. prosinca 2023. - 08:58

‘Zadarska noć‘ proslavljena je u subotu, 2. prosinca, u New Yorku: plesalo se i pjevalo u ‘tuđini‘, a prihod od ulaznica koje su ‘planule‘ ići će dječjem vrtiću za djecu s poteškoćama u razvoju ‘Latica‘. Zabavu uz grupu ‘Nova‘ na čelu s Brankom Lergom i klapom ‘Astoria‘ u New Yorku organiziralo je Društvo prijatelja Zadra u sklopu Adventskog programa.

‘Zadarska noć‘ održana je u dvorani sv. Ćirila i Metoda u Hrvatskom centru New Yorku gdje brojni Hrvati i Zadrani u dijaspori svake nedjelju dolaze na misu. Na zabavi je održana je i tombola s potpisanim dresovima HNS-a, te hrvatskim vinima i maslinovim uljem iz zadarskog kraja. Gotovo pet stotina uzvanika uglavnom iz Zadra i brojnih drugih dijelova Hrvatske i Bosne i Hercegovine uživali su uz muziku i delicije četiri adventske kućice - Kalelarga, Varoš, 4 Kantuna i 5 Bunara.

- Bila je to nezaboravna noć i već se priprema nova za slijedeću godinu. Neka se zna da ljubav prema domovini, a posebno za naš voljeni grad Zadar uvijek nosimo u srcu - poručili su iz Upravnog odbora Društva prijatelja Zadra u kojem je je osam članova: Branko i Nancy Lerga, Elvis i Vanessa Bulić, Vjeko i Ivana Pestić, Susan Grgas i Janko Ćoza. 

 

27. travanj 2024 12:02