StoryEditorOCM
Zadar plusPODRŠKA BABY LASAGNI

Umirovljenici iz Vira stigli na Eurosong u švedski Malmö: "Rim Tim Tagi Dim će biti pobjednica!"

Piše B. S.
6. svibnja 2024. - 20:12

Dan uoči prvog polufinala Eurosonga, Marica (74) i Mijat Barišić (77) iz Vira, stigli su u švedski Malmö kako bi podržali nastup Baby Lasagne. Virski umirovljenici postali su atrakcija Eurosonga prošle godine kada su doputovali u Liverpool kao dio tima riječkog benda "Let 3". Uoči polufinala Eurosonga napisali su pjesmu "Pobjednica" za "Let 3", koju je Damir Martinović Mrle pročitao eurovizijskoj delegaciji.

- Barišići stigli u Malmo, na Eurosongu će navijati za Baby Lasagnu i našu pjesmu "Rim Tim Tagi Dim", koja će biti pobjednica! –  poručili su iz Švedske gdje su ih na aerodromu dočekali rođaci Petar Barišić i njegov sin Valentin.

Vjeruju kako će u prvoj polufinalnoj večeri 7. svibnja, a potom u velikom finalu 11. svibnja, Baby Lasagna u svojoj zemlji biti dočekan kao pobjednik. "Tinejdžeri u mirovini" s otoka Vira nedavno su proslavili više od pet desetljeća zajedničkog života.

Kada su se upoznali na Pedagoškoj akademiji u Slavonskom Brodu, 1969. godine kupili su kartu Europe nakon čega su se autostopom vozili 45 dana. Stopirali su 109 raznih vozila, a nakon toga su, kažu, stopirali i zlatni traktor ‘Leta 3‘.

- Putovanje na Eurosong uljepšalo nam je stare dane i bilo nam je avantura života. Ove smo godine odlučili podržati isto tako i Baby Lasagnu - rekli su.

Kantautor Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, postao je apsolutni miljenik nacije, a ujedno je i jedini natjecatelj na ovogodišnjem Eurosongu koji je sam napisao pjesmu s kojom se bori za pobjedu. 

Bit će to sedmi put da je Švedska domaćin natjecanja za pjesmu Eurovizije. Šveđanka Loreen pobijedila je na natjecanju 2023. godine u Liverpoolu sa svojom pjesmom "Tattoo", čime automatski ušla u veliko finale.

image

Marica Barišić

/Slobodna Dalmacija
image

Marica i Mijat Barišić

/Slobodna Dalmacija
image

Marica i Mijat barišić Barišić

/Slobodna Dalmacija
27. svibanj 2024 21:23