StoryEditorOCM
Zadar plusURBOFON LIVE

U pratnji benda "The Mental Health Customer Support", koprivnički kantautor Ivan Grobenski održao premijerni nastup pred zadarskom publikom

Piše Zadarski.hr
21. travnja 2024. - 13:55

Cijenjeni koprivnički kantautor Ivan Grobenski sinoć je u pratnji benda "The Mental Health Customer Support" održao svoj premijerni nastup pred zadarskom publikom u okviru cjelogodišnjeg koncertnog programa Urbofon Live.

Bombastičan, dinamitan, istovremeno moćan i lagan Grobenski je suvereno vladao scenom od uvodne “Captcha” kojom je prisutne uveo u svijet novog albuma “KINK”, nižući dalje “Houdini”, “Liberty”, “Pacific”, “Fomo”...

Čovjek sa sto glazbenih lica, ovom je prilikom dokazao koliko su žanrovske odrednice nevažne i kroz sat vremena svirke ispremješao glazbene stilove koje rado “konzumiraju” mnogi no rijetko ih imaju prilike “okusiti” uživo. Soul, funk, pop, r’n’b, blues, hip hop samo su neki od žanrova s kojima su se Grobenski i The Mental Health Customer Support pozabavili i isporučili savršenu dozu zadarskoj publici koja je sjajno reagirala na tu zvučnu terapiju.

“Wooow, pa koliko ljudi nije ni svjesno što se ovdje večeras događa”, “Grobenski je čudo”, “Nevjerojatan je”, “Osjećam se kao u nekom klubu u Londonu”... samo su neki od komentara koji su se mogli čuti iz publike.

I doista, atmosfera koju su stvorili sjajni koprivnički glazbenici Marin Hraščanec, Luka Ostreček, Lovro Kocijan i Davorin Car, izmjenjući po nekoliko instrumenata i ostavljajući prostora da se Grobenski vokalno izrazi na najbolji mogući način, bila je magična i pomalo nestvarna.

U dominantno roza okružju, u skladu s estetikom novog albuma “KINK”, Grobenski je okupljene proveo i kroz pjesme s prethodnog albuma “Apocalipstick”, pa smo tako uz naslovnu pjesmu imali priliku čuti i “Lo-fi Girl Felt Cute”, “Community”, “Gun” i “Human Spirit”.

Večer je završila uzbudljivo i moćno, kako je i započela, uz “Evil Party”, “Colt” i “Dynamite” ali i neopisivu želju da Grobenskog i društvo što češće slušamo uživo u Zadru.

Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program koji prati domaću nezavisnu glazbenu scenu zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru. Ciljevi programa su razvoj i upoznavanje publike s recentnom hrvatskom nezavisnom glazbenom scenom, jačanje lokalne glazbene scene kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske, pozicioniranje Zadra na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, razvoj kompetencija mladih u području kulturnih i kreativnih industrija kroz volonterski program i iskustveno učenje.

Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija, Hrvatskog društva skladatelja i Turističke zajednice Grada Zadra, a održava se u suradnji s Koncertnim uredom Zadar i uz podršku Varoške Pivovare, Papice i Centra nezavisne kulture Zadar.

30. travanj 2024 23:56