StoryEditorOCM
Zadar plusMLADEN GRDOVIĆ

Poznati pjevač u vrijeme karantene izbacio bevandu, pije čajeve i vježba: "Kad ovo sve napokon prođe, prvo ću zapivati mojim Zadranima!"

Piše Matea Gugić
15. travnja 2020. - 21:15
Prošle je godine Mladen velikim koncertom u dvorani Krešimira Ćosića proslavio 40 godina pjevačke karijere  Luka Gerlanc/Cropix

- Prilagodio sam se brzo, čak mi je u početku i godilo malo odmora – rekao je poznati Zadarski pjevač Mladen Grdović, kojeg je, poput mnogih njegovih kolega estradnjaka, koronavirus zatvorio u četiri zida.

Vjerojatno su se mnogi pitali kako je, gdje je i što radi u karanteni najpoznatiji dalmatinski „bećar“ pa smo odlučili dati odgovore na ta pitanja.

- Ja sam stvarno odlično! Svaki dan predvečer izađem vani, kad ima najmanje ljudi, i onda lagano, uz more otrčim tri do četiri kilometra. Nekad sam mogao i više, ipak sam ja sportaš cijeli svoj život, ali eto, godine su tu, ne rade noge kao nekad. Ako nisam vani, onda sam na svom kućnom biciklu jer mi je nažalost traka za trčanje nešto zapela. Znate, smršavio sam pet kila! – ponosno nam otkriva Mladen, koji kad ne vježba, odlazi s Brankicom i njihovim psima u lagane šetnje.

- Nažalost prije tri mjeseca sam izgubio svoju ljubimicu, Zaru. Imala je 12 godina, ali vrlo je naglo otišla tako da me to jako pogodilo – priznaje Mladen i dodaje kako napokon provodi više vremena sa ženom i psima što ga smiruje.

U želji za još većim mirom, često po danu isključuje mobitel, upali ga tek navečer kad se javlja prijateljima.

- Jako mi nedostaje druženje s dragim ljudima, pisma i lipa spiza u nekoj konobi. Zovu me stalno prijatelji s raznih strana svijeta, pozivi stižu i iz daleke Australije i Amerike. Sve su to obožavatelji koje sam upoznao da turnejama i s kojima sam ostao u dobrim odnosima. Dragi su to ljudi, siromašni, bogati, doktori i nezaposleni, meni je svejedno, ja nikad nisam radio razliku. Ko voli pismu, meni je dobar! – priča nam Mladen i dodaje kako su mu nažalost, baš kao i ostalim pjevačima otkazani brojni koncerti.

- Bebek i ja smo trebali na veliku turneju po Kanadi sad u travnju, a i onu australsku sam morao odgodio za studeni. Snimio sam i novih šest pjesama, ali eto i čekaju neka bolja vrimena da ih objavimo. Znate, sve ovo što se događa u svijetu nije šala i mislim da bi ljudi trebali ovaj virus shvatiti ozbiljno. Moramo slušati Stožer i nadati se da će ovo sve brzo proći da se što prije vratimo normalnim životima. Evo, ja ću odma, čim ovo prođe, negdi zapivati, da svi uživamo! – obećaje Mladen i govori kako često sjedne za klavir te provede i po nekoliko sati skladajući. Kaže, ide sporo, ali ionako mu se nigdje ne žuri.

- Znate, ne želim pjevati o koroni i pisati neke šaljive pisme na taj račun. Svi me zovu i mole da nešto duhovito napišem, ali ja jednostavno neću. Situacija je ozbiljna i samo želim da sve prođe u najboljem redu i da smo svi na broju. Ne želim „izazivat vraga“ – jasan je Mladen.

Inače, najveća zabava u Mladenovom životu trenutno su – čajevi. Da, dobro se pročitali. Ovaj vječni veseljak već je mjesec dana na ozbiljnom „detoxu“: ne pije ni kavu ni bevandu! Eksperimentira s raznim čajevima i sa svojom Brankicom uživa u njihovom polaganom ispijanju na terasi.

- Imam ih milijun vrsta! Od koprive, stolisnika, planinski, preslice, đumbira... Ma nema koji nemam! Nekad davno, kad sam sedamdesetih godina trenirao veslanje s braćom Bajlo, često smo pravili i ispijali čajeve. Bila je to neka naša zen faza nakon treninga. Ovo me vratilo nazad u to vrime – nostalgično će Mladen, dodajući kako cijelo posljednnih mjesec dana puni baterije za nove koncerte.

Do tada, prisjeća se onih starih pa tako sa svim svojim virtualnim prijateljima na Facebooku dijeli objave nekih zaboravljenih dana.

- Želja  mi je da se svi prisjetimo lipih starih vremena, prijatelja kojih možda više nema, mjesta di smo se družili i pivali, onako spontano, od srca. Prošao sam puno toga u životu, sa 17. godina snimio prvu ploču, objavio 460 pjesama do sada, vidio svita i stvarno mogu reći da vridi ona stara: „Šaka suza, vrića smija ča je život vengo fantazija...“ – zaključio je Mladen.

19. travanj 2024 08:23