StoryEditorOCM
Zadar plusBRAVO DJEVOJKE!

Plesna udruga Gesta vratila se s natjecanja iz Travnog s čak šest nagrada

Piše Zadarski.hr
20. ožujka 2022. - 18:07

Plesna udruga Gesta se ovu subotu, 19.03., vratila s natjecanja koje se održalo u kulturnom centru Travno s čak šest nagrada!

Natjecanje pod nazivom "Budućnost u nama", pod organizacijskom palicom udruge Gombalište u Zagreb je doveo plesače različitih plesnih uzrasta i umjetničkih stilova.

Gesta, kao ansambl različitih plesnih izričaja, ovisno o temi koju obrađuju, tijekom plesne sezone predstavila se sa šest koreografija i svih šest koreografija dobilo je nagradu.

- Izuzetno smo sretni,ali najviše zbog radosti koja se vratila na dječja lica. Osobno, kao umjetnički voditelj, nisam ljubitelj natjecanja kad je riječ o umjetnosti, jer smatram da svi plesni pedagozi imaju svoj stil,viziju i unutarnji insprativni moment koji kreiraju iz različitih aspekatai trenutka u stvaranju. No, ne smijemo zaboraviti da je djeci u toj dobi osjećaj za natjecanje i dokazivanje nešto što ih dodatno motivira i pokreće, stoga ih ipak vodim kroz školsku godinu na natjecanja - napisala je Nena Jurišić, voditeljica Plesne udruge Gesta.

image

Plesna udruga Gesta

Privatni Album

Nakon pune dvije godine, plesači napokon sudjeluju na natjecanjima, druže se i uživaju u druženjima koja su im naprasno bila zabranjena, dugi period zbog pandemije.

- Sve koreografije koje su jučer bile predstavljene su bile izuzetno uvježbane, ritmički točne, stilski sjajno uklopljene kroz teme i zaista smo uživali u programu kao natjecatelji. Djecu uvijek učim da promišljaju o tome što gledaju, što ih se dojmilo i o tome po povratku razgovaramo. Uvijek ih odgajam da moraju biti svjesni kako postoje i bolji od njih, ali i da ima onih koji upravo to kažu i za njih - komentirala je Jurišić.

Djevojke iz Geste vratile su se s tri prva mjesta: koreografije Kukci, Vragovi, Footloose, zatim s jednim drugim mjestom zahvaljujući koreografiji Indijanci te s dva treća mjesta zbog koreografija Sat i Ptice.

- Pred nama su još tri natjecanja u svibnju i lipnju, a početkom lipnja najvljujemo novu dramsko-plesnu produkciju u sklopu kazališta na otvorenom pod nazivom „Pila naopako“. Radujemo se svakom danu kroz ples i pokret i novim putovanjima i projektima - zaključila je Jurišić.

 

22. svibanj 2024 20:50