StoryEditorOCM
Zadar plusIRIS KOPSA

Ova Zadranka majka je šestero djece, a sad se bacila u pjevačke vode: ‘Barem jednom godišnje idem na botoks...‘

Piše Scena SD
29. lipnja 2023. - 08:40

Iris Kopsa natjecala se u televizijskim kulinarskim showovima, no kuhaču je na kraju zamijenila mikrofonom. Na pragu četrdesete odlučila je postati pjevačica, a drugi hit Astronaut na YouTubeu pregledan je više od 160.000 puta.

Atraktivna Zadranka otkrila nam je kako izgleda život u velikoj obitelji, što misli o estetskim zahvatima, ali i kakve veze ima s legendom estrade Mladenom Grdovićem.

Nedavno ste objavili drugi singl Astronaut. Kako to da ste se tek sada odlučili posvetiti pjevačkoj karijeri?

Pjevačku karijeru započela sam još prije dvije godine, a od 15. godine pjevala sam u zboru kada se I rodila ljubav prema glazbi. Prva pjesma je jako dobro prošla kod publike i sretna sam i ponosna kada vidim kako mladi plešu i pjevaju na nju. Na drugoj pjesmi “Astronaut” odlučila sam surađivati s iskusnim autorima, Fayom i Borisom Đurđevićem. Drago mi je da su u meni prepoznali talent i radujem se budućoj suradnji. Spremna sam pokoriti estradu.

Prošli tjedan imala sam promociju tog singla. Super je sve prošlo i drago mi je što su ondje bili moj dragi prijatelj Neven Ciganović, svjetski poznata Belinda Bedeković pa estradni mag Zoran Škugor i dosta ljudi s estrade, koji su me podržali poput Mladena Grdovića, što mi je jako drago. Znamo se godinama jer mi je susjed u Zadru, a kako nije mogao zbog nastupa doći na moju promociju, poslao mi je video poruku.

Majka ste šestero djece, kako uspijete organizirati obiteljske, kućanske, a sad i poslovne obveze?

Sve je stvar organizacije. Pomaže mi i dadilja, tako da mogu odvojiti vrijeme za sebe. Ja sam medicinska sestra po struci, radila sam i taj posao na koji sam mnogo ponosna. 

Kako izgleda vaš odlazak na ljetovanje?

Često idemo zajedno na odmor, a ljeta su nam najdraža. No moram priznati najgore mi je spremiti šestero djece za put. Imam osjećaj da ponesemo sve ormare, a nerijetko se dogodi da se u kombiju sjetim da sam nešto zaboravila pa se moramo vraćati. Nama je avantura svaki dan. 

image

Iris Kopsa

Slobodna Dalmacija

Izgledate poput modela i nitko ne bi rekao da ste rodili šestero djece. Kako ste uspjeli vratiti liniju nakon toliko poroda?

Nekada sam se bavila modelingom, no istina je da sam oduvijek bila vitka. Iako imam šestero djece, sreća je da se niti u jednoj trudnoći nisam previse udebljala. Čak ni u blizanačkoj. Nisam nikada pretjerivala I držala se one “moraš jesti za dvoje”. Kako nemam vremena za odlazak u teretanu, doma sam nabavila bicikl za vježbanje I orbitrek pa se trudim barem dva puta na tjedan vježbati kako bi ostala fit.

Nekada ste se bavili modelingom - što ste snimali, gdje?

To je stvarno bilo jako davno, kao da je neki prošli život. Nosila sam revije poznatih dizajnera, ali zbog ugovora istih ne bih otkrivala imena. Stalno sam putovala zbog posla I zaljubila se u svijet mode. Čovjek treba gledati uvijek širu sliku mode I trendova jer nije sve u visokoj štikli i kratkoj haljini.

image

Iris Kopsa

Goran Jakuš

Što mislite o kirurškim/nekirurškim tretmanima ljepote i prakticirate li nešto od toga? Ako da, koliko puta godišnje?

Nemam nista protiv tretmana ljepote. Smatram da žena treba držati do sebe, ovisno o mogućnostima, naravno. Otkako sam napunila 40, više pažnje posvećujem I izgledu, ulažem u kvalitetniju kozmetiku, a barem jednom godišnje odem na injekcije botoksa jer mi osvježi lice. Za mene to nije nikakva tabu tema i nije mi jasno zašto se žene danas toga srame?

Kako je suprug Branimir reagirao kada ste se odlučili posvetiti pjevanju?

Suprug mi je uvijek bio podrška, a djeca vječita inspiracija. Voli to što radim i najbitnije mu je da sam sretna.

Javnosti ste poslati poznati nakon nastupa u kulinarskim showovima ‘‘Večera za 5 na selu‘‘ i ‘‘Masterchef‘‘. Kakvo vam je bilo to iskustvo i u kojem showu bi se voljeli natjecati?

Iskustvo u Večeri za 5 na selu i Masterchefu je bilo jako pozitivno, odlično sam se zabavila jer volim kuhati i gastronomija me oduvijek zanima, a o sudjelovanju u nekom drugom showu trenutačno ne razmišljam no nikad ne reci nikad.

Jako ste popularni u Srbiji, često gostujete u televizijskim emisijama, u Hrvatskoj vas također znaju, a shodno tome svi imaju mišljenje o svakome. Kako se nosite s pohvalama, ali I kritikama, zlim komentarima…?

Naravno da volim čuti pohvalu, volim čuti i kritiku jer to mi potvrđuje da vrijedim. Ne bi bilo normalno da me svi hvale, mora se tu i tamo naći par negativnih komentara da se malo nasmijem...

Koja vam je neostvarena želja?

Ostvarila sam se kao žena i majka, pjevačica sam u usponu i zaista sam ostvarila sve želje. Jedino što u životu želim je da smo moja obitelj i ja u zdravlju, miru i sreći, a sve ostalo je manje važno.

01. srpanj 2024 05:22