StoryEditorOCM
Zadar plusTELEVIZIJSKA POSLA

Nagrađivana zadarska glumica Tihana Lazović otkrila svoje navike gledanja televizije: Šokira me količina ispraznih TV showova!

Piše Iva Ivanac
13. veljače 2020. - 11:07

Dobitnica međunarodnih nagrada, sudionica najuglednijih filmskih festivala, glumica koja trenutno slovi za najveću žensku nadu hrvatske kinematografije, Zadranka Tihana Lazović od kazališnih dasaka, snimanja serija i filmova trenutno se odmara na Šri Lanki. Njezina karijera počela se punom brzinom uzdizati kada je prije malo više od tri godine igrala glavnu ulogu u “Zvizdanu”, filmu koji je nagrađen u Cannesu, a za koji je dobila priznanje “European shooting Stars”.

Posljednja nagrada koju je osvojila bila je za najbolju glumicu na festivalu svjetskog filma LIFFT India Filmotsav, i to za ulogu u filmu “Aleksi”, gdje glumi 28-godišnjakinju koja se nakon studija vratila u obiteljsku kuću na Pelješcu kako bi odlučila što će napraviti sa svojim životom. Protekle mjesece provela je u Beogradu, i to zbog snimanja serije “Tajkun” redatelja Miroslava Terezića, čije se emitiranje očekuje početkom svibnja.

Tihana u seriji “Tajkun” glumi Kseniju, mladu ženu koja se nalazi na velikoj životnoj prekretnici, točnije između dvije vatre jer mora zaštititi svoju obitelj, ali i boriti se za čovjeka kojeg voli. Uz Beograd je sada osim posla veže i ljubav, jer je nedavno za medije potvrdila kako je u vezi sa srpskim glumcem Branislavom Trifunovićem, kojeg je upoznala upravo na snimanju serije “Tajkun”, s kojim se i odmara u egzotičnim krajevima. Ipak, uspjeli smo joj ukrasti nekoliko minuta odmora kako bismo je upitali što ona, koja snima izvanredne filmove i serije i koja je vrhunska glumica, gleda na TV-u, kakav joj je sadržaj najomiljeniji i postoji li neki film kojem se stoput vraća.
Preferira Netflix i HBO

Odmah na početku razgovora upozorila nas je da u svom domu ne posjeduje televizor.

- Kad god sam u Zadru kod svoje obitelji, upalim televiziju da vidim što se nudi, ali onda me šokira količina ispraznih TV showova koji se emitiraju - govori nam Tihana i dodaje da su raznorazni showovi koji se emitiraju najčešće u udarnim terminima jednostavno preplavili televizijski sadržaj.
No, ipak, Tihana ima svoje “tajno oružje” za opuštanje jer je vjerna pretplatnica popularnih streaming servisa kao što su Netflix i HBO.
 

Koji su vam najdraži glumac i glumica?
- Jako mi je teško izabrati najdražeg, ali kad već moram, rekla bih da uživam gledajući američkog glumca Johna Malkovicha i francusku glumicu Ludivine Sagnier.
 

Koji vam je najdraži film, a koje serije volite gledati?
- Uh, ima toga dosta. Filmova ima i previše za ovaj intervju, ali istaknula bih jednog koji baš volim, a to je “Turist“, koji potpisuje švedski redatelj Ruben Östlund. Nedavno sam valjda pedeseti put pogledala dramu Barryja Levinsona, popularnog “Kišnog čovjeka” i po tko zna koji put se ponovno oduševila. Što se tiče serija, upravo gledam “The new pope“ Paola Sorrentina. Tu je i “Breaking bed”, koji uvijek mogu gledati, češka televizijska serija “Pustinja”, ali i “Extras” Rickyja Gervaisa, britanski sitcom o statistima. Američka kriminalistička dramska serija “Mindhunter” je uvijek dobar izbor, a tu je i američka miniserija “Olive Kitteridge” sa sjajnom Frances McDormand...
 

Preporučite nam nešto što ste nedavno pogledali, a što vas je oduševilo.
- Jako mi se svidio film “Parazit “ redatelja Joon ho Bonga. Iako volim i njegove prijašnje filmove, ovaj posljednji me je jednostavno oduševio. Volim kada o filmu razmišljam danima nakon što ga pogledam, što je i bio slučaj s ovim.
 

Postoji li nešto što ste već pogledali, ali se iznova tome vraćate?
Filmski klasici, kao što je povijesna drama “There will be blood“, već spomenuti “Kišni čovjek “, komedija braće Coen “The Big Lebowski“, američki film “Žena pod utjecajem“ te romantični kriminalistički film “True romance“. Volim i film “Toni Erdmann” redateljice Maren Ade, koji sam pogledala već pet puta. Ako je film dobar, nemam problem da ga pogledam svakih nekoliko mjeseci, iskrena je Tihana, koja za sada nema nekih većih planova što se tiče posla. Govori nam da planira samo i isključivo odmor.

23. travanj 2024 23:33