StoryEditorOCM
Zadar plusMOBILNI TIM

Gradonačelnik Dukić predao ključeve automobila kabinetu za ranu intervenciju; voditelj Kovač: "Ovo će nam itekako olakšati posao!"

Piše M.M.
2. ožujka 2022. - 13:34

Dodjelom novog automobila, vrijednog preko 100 tisuća kuna, gradonačelnik Branko Dukić u srijedu je razveselio mobilni tim kabineta za ranu intervenciju Caritasa Zadarske nadbiskupije koji je od sad puno lakše na terene duž Zadarske županije.

Kabinet rane intervencije obuhvaća stručnu pomoć djeci i savjetodavnu pomoć njihovim roditeljima te trenutno imaju oko 130 korisnika. Kako mnoge obitelji, iz različitih razloga, ne mogu koristiti usluge rane intervencije, osobito zbog loše financijske situacije ili nemogućnosti redovitih dolazaka na rehabilitacijske programe zbog posla, mobilni tim je taj koji odlazi u vrtiće i domove diljem županije i do sada su to radili privatnim automobilima.

image
Luka Gerlanc/Cropix

- Ovo nam zaista olakšava posao i stvarno smo zahvalni! Projekt se provodi već dvije godine i naš tim osigurava širu dostupnost izvaninstitucionalnog oblika socijalne usluge rane intervencije kao i kvalitetu stručne podrške na razvojnom putu djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Ovaj projekt značajno doprinosi povećanju kvalitete njihovih života te senzibilizaciji lokalne zajednice čiju podršku trebaju – istaknuo je voditelj Dario Kovač.

Gradonačelnik Dukić istaknuo je kako Grad oduvijek ima sluha za one najpotrebitije te je naglasio kako su prije svega dva dana donirali inzulinske pumpice Udruzi Cukrići.

image
Luka Gerlanc/Cropix

- Uz pomoć europskih sredstava omogućili smo Kabinetu što veću mobilnost da može što lakše pristupiti svojim malim korisnicima. Mi ćemo i u budućnosti raditi podizanju standarda i na suradnji između Grada i Caritasa. Čast mi je da mogu predati ove ključeve – zaključio je Dukić.

image
Luka Gerlanc/Cropix
29. travanj 2024 20:02