StoryEditorOCM
Zadar plusSPIZA I GLAZBA

Gastronomsko-glazbeni događaj ove godine na Muraju, dođite na drugo izdanje Fish & Jazz festivala i dobro se zabavite

Piše B. Š.
6. lipnja 2024. - 08:13

Danas počinje Fish & Jazz festival! Prošle godine smo uživali u prvom izdanju, a vjerujemo da će festival biti još bolji ove godine. Organizator festivala je Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s tvrtkom Cromaris, a festival će se odvijati do subote na UNESCO-vom oznakom zaštićenim gradskim zidinama, odnosno na Muraju. Preciznije, sva događanja odvijat će se na bastionu sv. Roka iznad gradske tržnice. Inače, taj dio Muraja, zadarska Turistička zajednica i ubuduće namjerava koristiti za ljetne manifestacije i događanja u ovakvom manjem formatu.

image

Prošlogodišnji Fish & Jazz Festival

Zvonko Pavić/Cropix

Gastronomski dio programa, na kojem će biti kvalitetne spize, odvijat će se svakodnevno od 12 do 14 sati, pa navečer od 18 do 24 sata, a koncerti će kretati u 21 sat. Cromaris će tijekom sva tri dana festivala, zahvaljujući svojim stalnim suradnicima-kuharima osigurati vrhunska jela koja će činiti orade, brancini i drugi Cromaris proizvodi. Chef Hrvoje Krajnović, koji promiče zdravu prehranu, pripremat će mediteransku osvježavajuću mediteransku cous-cous salatu s filetom orade, dok će njegov kolega Tihomir Bježančević slagati sendviče od fileta brancina pečenog na Ofyr roštilju u burger peciva.

Festival u četvrtak otvaraju zadarsko-splitski veterani jazza Black Coffee s talentiranom i atraktivnom Anom Uršulom Najev, svima poznatim licem iz serije Kumovi koja je i lani nastupila na Fish & Jazz Festivalu s istim sjajnim glazbenicima.

image

Ana Uršula Najev na prošlogodišnjem Fish & Jazz festivalu

Zvonko Pavić/Cropix

Drugog dana Festivala na Muraju nastupa Damirov Django Group koju je osnovao sjajni sisački jazz gitarist Damir Kukuruzović, a koja je i nakon njegovog preranog odlaska nastavila djelovati posvećujući koncerte sjećanju na njega.

image

Prošlogodišnji Fish & Jazz Festival

Zvonko Pavić/Cropix

Trećeg dana Fish & Jazz Festivala pod zvjezdanima nebom nastupa splitski duo Sara i Jappa. Riječ je o ocu i kćeri Brodarić koji izvode sofisticirane vokalno-gitarističke obrade američkih jazz klasika.

Uz dobru glazbu i morske zalogaje, na bastionu sv. Roka bit će i originalnog nakita i drugih rukotvorina. Skupina malih proizvođača, točnije kreativnih žena i djevojaka iz Zadra, postavit će na štandovima prodajnu izložbu svojih radova – originalnog nakita, modnih dodataka, rukotvorina, eteričnih ulja i ostalih rukotvorina. Svoje će radove tako izlagati Pherall butiga (brand inspiriran životom uz more), obrt Potonka (u zadnje vrijeme opet cijenjene heklane rukotvorine), obrt Tinka (predmeti od recikliranog materijala), Ana Garžina (nakit inspiriran Mediteranom), Ljiljana Surać (nakit od bakra), Dalnature OPG Sandre Šestan (ulja, macerati i hidrolati od mediteranskog bilja), Kristina točkice, Zaplet_twist te BoVi by Božena (dodaci za kosu).

Odlična prilika za kvalitetno provedene večeri uz dobru spizu i opuštajuću jazz glazbu.

24. lipanj 2024 19:24