StoryEditorOCM
Zadar plusZADRANKA ENA NIMČEVIĆ (11) PROŠLA JE U SHOW RTL-a

Budem li najbolja 'Zvjezdica', vodim cijelu obitelj u Rim

Piše Iva Ivanac
19. travnja 2018. - 14:35
zvjezdice4-160418

Mlada Zadranka Ena Nimčević po ničemu se ne razlikuje od svojih vršnjakinja. Vrckava duha i skakutavog koraka, možda vam na prvu neće privući pažnju, ali onog trenutka kad je čujete kako pjeva, ostanete u šoku: ne možete vjerovati da takav glas ima jedna 11-godišnjakinja! A upravo ju je njen zvonki i snažan glas doveo do nastupa u ovogodišnjoj sezoni "Zvjezdica" na RTL-u!

- Bila sam u autu kada je zazvonio telefon, a s druge strane su me zvali iz produkcije "Zvjezdica" i obavijestili me da sam prošla u show! Bila sam presretna, govori Ena objašnjavajući kako je nakon prvog poziva morala ići u Split na dodatnu audiciju pred novim ocijenjivačkim sudom i konkurencijom od nekoliko tisuća kandidata. I tu je selekciju uspješno prošla, što znaći da ćemo je uskoro moći gledati na malim ekranima.

Ena pohađa peti razred osnovne škole Stanovi u Zadru. Osim što pjeva, bavi se i plesom, tako da je njen scenski nastup kompletan.

- Idem u glazbenu udrugu Libreto gdje pohađam sate solo pjevanja i istodobno u plesnu udrugu Gesta gdje treniram ples. Jako volim pjevanje i mislim da bi se tim u životu mogla baviti, otkriva nam Ena dodajući kako na prvom nastupu u "Zvjezdicama", koji će gledatelji imati piliku vidjeti za nekoliko tjedana, tijekom nastupa nije imala tremu, već prije izlaska na scenu.

- Prije nego što sam izašala na pozornicu bila sam malo nervoza, jer je u backstage bilo puno ljudi, a ja sam trebala izaći na najveću pozornicu na kojoj sam do sada pjevala. No čim sam došla na scenu, sva trema je nestala i uživala sam u svojoj izvedbi, samouvjereno priča Ena.

Ako postaneš sljedeća najbolja "Zvjezdica", na što bi potrošila novac od nagrade?

- Cijelu obitelj bi odvela na putovanje u Rim. Velika mi je želja posjetiti taj grad, a ostatak novaca bi najvjerojatnije potrošila na dodatno glazbeno školovanje.

Misliš li da je žiri (pre)strog prema kandidatima?

- Ne! Svi članovi žirija su jako dragi i ljubazni. Uvijek imaju lijepe riječi za sve kandidate i dijele nam savjete kako bi i dalje napredovali u svojoj karijeri.

Kako su reagirali tvoji kolege u školi i profesori kada si im rekla da ćeš nastupiti u "Zvjezdicama"?

- U početku nisam nikome rekla da ću se natjecati, držala sam to za sebe, ali kasnije se jednostavno pročulo. Svi su bili jako sretni i čestitali mi.

Kako uspjevaš uskladiti školu i odlaske na audicije i snimanja?

- Nekada je teško jer bude puno gradiva za nadoknaditi, ali uvijek uspijem. Samo je potrebno malo truda.

Je li više voliš slušati hrvatske ili strane izvođače?

- Strani su mi draži. Najviše volim Adele, Rihanu te Ed Sheerana. Oni su mi glazbeni uzori.

Kako se snimanje "Zvjezdica" odvija u Beogradu, na put s Enom otišla je i njena obitelj, mama Marina i otac Elvis, šestogodišnja sestra Nora te mentorica pjevanja Ivana Begović Habuš. Kako izgleda pratiti kćerku na nastupima i putovanjima i je li to previše stresno iskustvo za 11-godišnju djevojčicu, poglavito zbog snažne izloženosti medijima,
upitali smo i Eninu mamu Marinu.

- Još od malena je pokazivala pjevačke sposobnosti, a na "Zvjezdice" sam pristala jer sam htjela da ima jedno takvo iskustvo u životu. Kada se popenje na pozornicu svatko može vidjeti koliko istinski uživa biti na njoj, govori mama Marina koja je na svoju kćer i na njene nastupe iznimno ponosna.

Hoće li se Ena na koncu okititi laskavom titulom i na najbolji mogući način započeti svoju karijeru kao nova hrvatska Zvjezdica, ostaje nam za vidjeti. Ali i ako ne uspije, ostat će nam njezin glas za koji ćemo, sigurni smo, još puno puta čuti.

03. srpanj 2024 02:13