StoryEditorOCM
ViralŠARMER I EMOTIVAC

Žene su ludjele za Belmondom, i on je zavodio njih, sin se sjeća: Očeva strast prema Ursuli rastrgala je našu obitelj!

Piše M.R.
7. rujna 2021. - 21:49

Na ekranima ili u privatnom životu, Jean-Paul Belmondo bio je partner najvećim glumicama i živio u vezama s nekima od njih.

Na početku karijere, prva poznata veza Jean-Paula Belmonda bila je s plesačicom Élodie Constantin. Upoznali su se tijekom zimskih praznika u Švicarskoj i vjenčali 1959. godine. Zajedno su dobili dvoje djece: Florencu 1960. i Paula 1963. godine. Posvojio je i prvu kćer svoje partnerice Patriciju, koja je nesretno poginula u požaru 1994 godine.

Par se rastao kad se Jean-Paul Belmondo zaljubio u Ursulu Andress 1965. godine, piše Liternaute .

image
Jean-Paul Belmondo i supruga Elodie 7. prosinca 1961. godine u planinama
-afp

U intervjuu za Paris Match, Jean-Paul Belmondo prisjetio se susreta sa svojom prvom suprugom:

- Latinska četvrt, upoznajem prekrasnu djevojku, Elodie, koja je profesionalna plesačica u podrumima Saint-Germain-des-Présa gdje sviraju Claude Luter i njegovi glazbenici. Lijepa priča počinje. Postat će majka troje moje djece.

Prekid para nije bio lak za njihovu kćer Patriciju, ispričao je njihov sin Paul za Paris Match.

image
Jean-Paul Belmondo i Ursula Andress na aerodromu Orly 1968. godine
 
Afp

-  Očeva strast prema Ursuli 60-ih rastrgala je našu obitelj. Kad su se majka i otac razveli, otišli smo živjeti s njom u Englesku.

Jean-Paul se strastveno zaljubio u Ursulu na snimanju filma "Nevolje Kineza u Kini", 1965., ispričao je kako je to bila "lijepa priča s vrlo lijepom i ljubomornom tigricom". Ursula Andress je priznala da ju je potpuno opčinio Belmondov smisao za humor.

U svojoj knjizi "Tisuću života bolje je od jednog", glumac se prisjetio žestoke svađe s glumicom, poznatom po vatrenom temperamentu. Tu se večer slavni Francuz, naime, zapio, a Ursula mu je zaključala vrata stana.

Za Europu 1 je ispričao:

- Vratio sam se, bilo je vrlo kasno. Vrata su bila zaključana i odlučio sam uzeti ljestve i popeti se kroz prozor. Htio sam pokucati na staklo, kad se prozor otvorio. Ursula je vikala: Zar se ne sramiš? i gurnula ljestve, a ja sam poletio zajedno s njima. 

Nakon prekida s Ursulom Andress, glumac se zbližava s talijanskom glumicom Laurom Antonelli koju upoznaje na snimanju "Les mariés de l'an deux" 1971. godine.

Živjeli su zajedno do 1980., kao par u privatnom životu, kao i na ekranu.

"Bila je to veza bez djece, bez braka, bez zajedničkog krova, ali vrlo strastvena".

Kada je Laura Antonelli umrla 2015., 35 godina nakon što je napustila glumca, izrazio je svoju tugu u pisanoj izjavi:

- Laura je za mene bila prije svega pratilja s iznimnim šarmom. Bila je i sjajna partnerica u poslu, svi su voljeli na setovima. Želim zadržati ta divna sjećanja na nju.

Nakon Laure Antonelli, Jean-Paul Belmondo započeo je vezu s brazilskom glumicom i pjevačicm Carlos Sotto Mayor. Upoznao ju je tijekom snimanja filma "Le Marginal" 1983. godine, u kojemu je glumila prostitutku.

Zajedno su glumili u "Joyeuses Pâquesu" 1984. i "Le Solitaire" 1987. godine. Njihova veza će trajati šest godina. Nakon rastave, dvoje glumaca ostali su bliski prijatelji.

image
Jean-Paul Belmondo i  Natty u Albi 1997. godine
Afp

Jean-Paul Belmondo upoznao je 1989. godine na Roland Garrosu balerinu Natty Tardivel, 32 godine mlađu od sebe, i ljubav je planula.

Vjenčali su se 2002., a 2003. dobili djevojčicu Stellu, razveli su se 2008. godine. Međutim, bivši par ostao je u dobrim odnosima, o čemu je Jean-Paul Belmondo ispričao za Paris Match:

- Natty mi je dala najbolji dar koji muškarac može dobiti od žene, inašu djevojčicu Stellu. Iako nas je život razdvojio, nikada neću zaboraviti njezinu prisutnost i stalnu pomoć, posebno nakon mog moždanog udara.

Par je živio sretno dugi niz godina, ali su prošli kroz dva teška iskušenja, prvo gubitak glumčeve kćeri 1994. godine. Suočena sa slomljenim Jean-Paulom Belmondom, Natty je dala sve od sebe da ga utješi.

Godine 2001. pretrpio je moždani udar i izražava želju da se Natty i on vjenčaju. No, glumčeva djeca nisu bila oduševljena očevim planom, što je povrijedilo Belmonda.

Godine 2008., kad je imao 75 godina, Jean-Paul Belmondo je obavijestio medije da je došao kraj njegovoj, 19 godina dugoj vezi s Natty Tardivel, ali nije dao objašnjenje. Natty je ispričala za časopis Gala sljedeće:

- Budući da naša strast nije mogla podnijeti osrednjost, zajednički smo se odlučili rastati. Živjeli smo izuzetno. Kad je bilo tako lijepo, sada ne smije postati ružno...

image
Jean-Paul Belmondo i Barbara Gandolfi 23. travnja 2010. u Hollywodu
Afp

Njegova nova ljubav postaje bivša belgijska manekenka Barbara Gandolfi, 42 godine mlađa od njega.

Mediji su optuživali Barbaru kako je iskoristila Jean-Paula Belmonda. Nakon završetka njihove veze 2012. godine, glumac se povjerio Paris Matchu:

- Uspjela mi je vratiti određenu mladost. Danas su se ta vrata polako zatvorila.

Posljednju godinu života provodi sa ženom koju nikada nije zaboravio, glumicom Carlos Sotto Mayor.

Claudia Cardinale, Gina Lollobrigida, Jeanne Moreau... , neke su od glumica, s kojima je Jean-Paul Belmondo snimao, a špekuliralo se i da su u vezi.

Jean-Paul Belmondo i Claudia Cardinale upoznali su se na snimanju filma "Pogrešan put" 1961. godine. Za radio Europe 1 Claudia Cardinale prisjetila se ljubavne scene, te ispričala kako je tada ispod plahti štipala Belmonda.

Belmondo je ipak doživio neuspjeh s Brigitte Bardot. U svojoj autobiografiji "Tisuću života je bolje od jednog", otkrio je:

- Samo je Brigitte Bardot pobjegla, unatoč mojim vrlo uvjerljivim i burnim pokušajima.

image
Jean-Paul Belmondo i Raquel Welch za vrijeme snimanja filma  "Animal" u Parizu 1977.
-

Snimanje filma "Mare mato" 1963. godine također je izazvalo glasine o mogućoj vezi između Gine Lolobrigide i Jean-Paula Belmonda .

- Claudia Cardinale, Gina Lollobrigida, Jeanne Moreau, Laura Antonelli... Novinari su me uvijek isto pitali: "Kako ostati vjeran svojoj ženi sa svim tim uzvišenim ženama s kojima radiš?". Sumnjalo se da sam svima ljubavnik. Što je bilo lažno... - ustvrdio je glumac, kojeg ovih dana oplakuje Francuska.

24. travanj 2024 08:22