StoryEditor
ViralSEKRETAR PLENKOVIĆ

Šprajc usporedio HDZ s komunističkom partijom: ‘Govorom o poslijeratnoj obnovi pokušava se kriminalizirati vrhovnog komandanta general-majora Tuđmana‘

Piše PSD
13. siječnja 2021. - 13:40
RTL screenshot

Zoran Šprajc u sinoćnjem je RTL Direktu opet u svom klasičnom stilu prokomentirao tekuće događaje. Ovoga puta na tapeti se našla sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj su izrečene optužbe protiv medija. Šprajca je to podsjetilo na jednoumlje partijskog sustava pa je u svom šaljivom stilu napravio paralelu između HDZ-a i Predsjedništva Centralnog komiteta Saveza komunista. 

Generalni sekretar Plenković

- Sinoć je na Internetu održana sjednica Predsjedništva Centralnog komiteta Saveza komunista s glavnom temom "politička i ideološka skretanja na područjima pogođenima potresom. Raspravu je otvorio generalni sekretar SK-a Andrej Plenković koji je rekao da dio medija u suradnji s reakcionarnim društvenim snagama pokušava umanjiti ulogu Saveza komunista i Vlade Narodne Republike Hrvatske u pomoći ugroženim područjima, počeo je svoju satiru Šprajc.

Drug Šeks

- Generalnog sekretara Predsjednika Plenkovića u njegovu izlaganju podržao je i politički sekretar Saveza komunista drug Gordan Jandroković a zapažen nastup imao je i drug Vladimir Šeks koji je utvrdio kako mediji i reakcionarne snage pokušavaju promijeniti rezultat izbora za Narodni Sabor. Pri tome je drug Šeks istaknuo i kako se kriminalizacijom poslijeratne obnove pokušava kriminalizirati i partizanski pokret i lik i djelo vrhovnog komandanta general-majora Franje Tuđmana, dodao je Šprajc. 

Drugarica Šuica

Ona je naime rekla kako su mediji pokušali srušiti HDZ nazivanjem Banovine Banijom, na što se referirao i Zoran Šprajc i prisjetio se njenih zasluga u “NOB-u”.

- Posebno se u svom izlaganju istaknula drugarica Dubravka Šuica koja je u Narodnooslobodilačkom ratu oslobodila vilu u Dubrovniku, kuću u Cavtatu, kuću na Pelješcu, stan na Lapadu, stan u Zagrebu, vikendicu na Blidinjskom jezeru, te jednu jahtu i tri automobila. Time je stekla veliko poštovanje i ugled među članovima Saveza komunista te su njezinu riječ uvijek pozorno slušali i partijski sekretari Ivić Pašalić i Ivo Sanader. Tako je bilo i sinoć kad je govorila o problemima na potresom pogođenom području. Drugarica Šuica je naime uočila da tamošnje stanovništvo već dvjesto godina podriva društveno-politički poredak Narodne republike Hrvatske nazivajući svoj kraj Banijom, a ne Banovinom kako je utvrđeno na 13. sjednici Okružnog komiteta za Liku, Banovinu i Kordun. To su sada iskoristile kontrarevolucionarne snage u hrvatskim medijima te su i one počele taj kraj nazivati Banijom, istaknula je drugarica Šuica i zatražila da Glasnik Saveza komunista bude više čitan od ostalih medija, kako bi se onemogućilo daljnje podrivanje države koje je i dovelo do nedavnih potresa u državi, nastavio je voditelj.

Drug Jandroković

Osim komentara na samu sjednicu, Šprajc je prokomentirao i epilog cijele priče o curenju informacija i Jadronkovićevoj izjavi da je netko priglup.

-To je naišlo na odobravanje ostalih članova Predsjedništva, a uvijek dobro raspoloženi drug Šeks u svom šeretskom stilu je dometnuo: Šuica, drugarica - Banska kraljica! Na to su se članovi Predsjedništva grohotom nasmijali i u dobrom raspoloženju napustili Internet. Ali netko iz Predsjedništva je sve ove navode sa sjednice dostavio u medije te se tim povodom medijima obratio drug Jandroković koji je priznao ono o čemu već neko vrijeme svi šapuću, ali se nitko nije usudio reći - da je netko u Predsjedništvu priglup, zaključio je Šprajc.

Izdvojeno

02. ožujak 2021 22:24