StoryEditorOCM
ViralBOLJA VREMENA

Granice su zatvorene, no oni planiraju putovanja: ne dopustite da vas utuku propali planovi, isplanirajte svoj idući odmor. Razloga je jako puno...

Piše Jelena Vrcelj/SD
27. travnja 2020. - 20:23

Sjećate li se života prije pandemije?

Pitanje na prvu zvuči pretjerano dramatično, čak i smiješno. Ali u situaciji u kojoj vam je potpuno nezamislivo sjesti s prijateljicom u kafić i popiti kavu, pomisao na tipičnu nedjeljnu gužvu na rivi izaziva tjeskobu, a iz glave koliko se god trudili ne možete izbiti prizore s jedinica intenzivnog liječenja u bolnicama diljem svijeta, možda i ne baš toliko?

Koronavirus je došao, promijenio i tek će promijeniti način na koji funkcioniramo, na koji živimo. Koliko će to trajati i kako će izgledati, još je nesigurno. Nesigurni smo i mi, nemirni, neki i bez izvora prihoda. Neki još uvijek daleko od dragih ljudi.

Što u takvim situacijama čovjek može nego maštati o nekim boljim vremenima? Okrenuti se dobrome, uživati u sitnicama. A sudeći prema količini popularnosti koju je dosegnulo, posebno se terapeutskim pokazalo i - planiranje putovanja.

Baš u danima karantene, kad i sama pomiso na odlazak na posao djeluje kao scena iz znanstvenofantastičnog filma. Netko je pametan jednom rekao da "sve prođe, pa će i ovo", a mi se zato u ovim trenucima nadamo da je bio u pravu. I planiramo.

Ako koristite platformu nešto manje popularnu od Instagrama, ali mnogo šarolikiju od Twittera, Pinterest, znate o čemu pričamo. Kreiranje inspirativnih kolaža i slaganje idealnog prazničkog scenarija pronašlo je svoj put i među receptima i DIY idejama za uređenje doma, zasjalo. Nikad nije bilo popularnije planirati putovanje.

image
Pinterest screenshot

Čak i dok su mnogi još uvijek puni gorčine što je njihov uplaćeni proljetni odmor prohujao s vihorom, a novac na račun, ako je uopće sjeo, nije nadomjestio prazninu zbog propuštenog turističkog razgledavanja. Ipak, koliko god vam ludo zvučalo, planiranje i štednja za neko buduće putovanje mogu biti baš ono što vam u ovom trenutku treba.

Zamišljanje ugodnog okruženja, u kojem se osjećate zaštićeno i sigurno shvatite kao psihoterapiju. Proučavajte, istražujte, prikupljajte ideje i inspiracije. Neka perspektivu četiri kućna zida zamijeni jedno pomno organizirano putovanje. Ne znate kada će to biti moguće? Ne zna nitko, ali ono što gotovo sigurno znamo je da hoće. Jednog dana. Pa ga dočekajte spremni.

18. travanj 2024 09:55