StoryEditorOCM
TribinaPISMO IZ OBROVCA

"Tražili smo bolje uvjete rada i sada nam prijeti osveta: vlast pogoduje privatniku, a gradska tvrtka propada. Gradonačelniče, javite se!"

Piše Zadarski.hr
26. lipnja 2020. - 21:23

Radnici obrovačke komunalne tvrtke "Onfra-grad" poslali su priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

 

Temeljem Odluke Gradskog vijeća Grada Obrovca od 19.lipnja 2020. godine 13 zaposlenika Infra-grad d.o.o iz Obrovca ostat će bez posla i egzistencije.

Gradsko vijeće na prijedlog gradonačelnika posao prikupljanja, odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada u Obrovcu povjerilo je tvrtki Loši d.o.o iz Pakoštana. Na namještenom natječaju (ponovljen nekoliko puta ) upomo se tražilo načina da se eliminira lnfra-grad kao ponuditelj iako je u stopostotnom vlasništvu Grada Obrovca.

Ciljano i svjesno je izostavljena potrebna dokumentacija od strane direktorice Ingrid Prelas s jednim jedinim ciljem da se Infra- grad eliminira već na prvom koraku. Nigdje u natječaju nije spomenuta obveza koncesionara prema radnicima niti je spomenuta oprema(inventume liste ) koja je u vlasništvu Infra-grada

Ovakvo pogodovanje kazneno je djelo svih koji su u tome sudjelovali posebno direktorice Prelas koja je svjesno zatajila naše reference kako bi pogodovala privatnoj tvrtki Loši do.o.o iz Pakoštana s kojim je 2019. godine sklopila štetan ugovor s ciljem da Infra-grad dovede u financijski gubitak što je potvrdila i PU Zadarska kada je protiv nje podnijela kaznenu prijavu nadležnom Državnom odvjetništvu.

Nema sumnje, ovakav potez Grada Obrovca prema vlastitoj tvrtki i prema zaposlenicima osveta je radnicima za prošlogodišnji štrajk kojim smo se usudili tražiti bolje uvjete rada .

Pozivamo nadležne prije svega MUP RH i Državno odvjetništvo da ispitaju istinitost naših navoda, posebno napominjemo da nepravilnosti u dovođenju tvrtke Loši d.o.o u Obrovac utvrđene vec prosše godine kad je PU Zadarska podnijela kaznenu prijavu.

l sto tako pozivamo gradonačelnika Antu Župana da se očituje o našim navodima.


 

20. travanj 2024 10:40