StoryEditorOCM
TribinaIGRALIŠTE NA PLOČI

„Djeca su najveće žrtve! Grad Zadar je vlasnik zemljišta, pa neka nađu rješenje prihvatljivo svima, a ne da se problem rasteže godinama!”

Piše Zadarski.hr
4. studenog 2020. - 21:24

Nakon jučerašnjeg teksta o poteškoćama s izgradnjom igrališta za djecu uz Odjel Gradske knjižnice na Ploči, javio nam se Šime Perović. Perović je mještanin Ploče i smeta mu što je to „jedini gradski kvart bez dječjeg igrališta”.

- Odmah da kažem: ja sam pozvao komunalne redare, ali ne zbog „cijepanja drva” ispred dvorišta jedne obiteljske kuće. Na tom pristupnom putu se, između ostaloga, parkiraju kamionske komore i prikolice koje time priječe prolaz tim pristupnim putom, kaže Perović i objašnjava zašto se odlučio na poziv komunalnim redarima:

- Zato što je zaista krajnje vrijeme da netko tom problemu „pogleda u oči” i pronađe rješenje. Vlasnik zemljišta na kome se nesporazumi događaju je Grad Zadar i oni bi trebali naći rješenje, smatra Perović.

Naš čitatelj kaže da je otac četvero malodobne djece:

- Djeca s Ploče su najveće žrtve problema, jer se nemaju gdje igrati. Apeliram na Grad Zadar i Mjesni odbor Ploče da konačno nađu rješenje i zatvore tu priču. Jasno je da bi sve uključene strane trebale pristati na kompromis, naravno da vlasnici privatnih obiteljskih kuća imaju pravo na pristupni put, ali treba i izgraditi igralište i parkiralište uz knjižnicu. Ne vjerujem da je toliko teško pronaći svima prihvatljivo rješenje da se to rasteže godinama, zaključuje Šime Perović.

24. svibanj 2024 01:33