StoryEditorOCM
SportĐOKOVIĆ NA METI

Zamjerilo mu se sve i svašta, napisalo da je klaun, dvorska luda... Danas će malo tko objaviti zadarske brojeve

Piše SN
3. srpnja 2020. - 10:38

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković i supruga Jelena su negativni na koronavirus, dakle, izliječeni su niti deset dana od povratka iz Zadra s Adria Toura i odlaska u izolaciju. Kad su i gdje postali pozitivni više nije niti važno, simptomi uopće nisu bili strašni, zapravo ih nisu niti osjećali.

Ozdravio je i Grigor Dimitrov, bugarski tenisač čija je objava na društvenim mrežama da je pozitivan u nedjelju uoči finala izazvala otkazivanje završnog dvoboja između Đokovića i Andreja Rubljova.

Uskoro ćemo, vjerujemo, doznati i od najboljeg hrvatskog tenisača Borne Ćorića da je bio negativan na testu, dok će Goran Ivanišević, s obzirom da je posljednji obolio, vjerojatno pričekati do početka sljedećeg tjedna kako bi se podvrgnuo testiranju.
Naveli smo samo one najpoznatije sudionike Adria Toura koji su pokupili virus, ali ta brojka definitivno nije velika, niti je Zadar zbog toga postao žarište zaraze.

Zadar je imao "nesreću" da je Novak Đoković jedan od najboljih i najpoznatijih sportaša svijeta, te da su mnogi jedva čekali da ga napadnu zbog organizacije humanitarno-ekshibicijske turneje. Zamjerilo mu se sve i svašta, napisalo da je klaun, dvorska luda, da ga se mora smijeniti s pozicije predsjednika Vijeća igrača... Danas će malo tko objaviti zadarske brojeve.

Teniska je suspenzija dovela do žestokih obračuna na društvenim mrežama, u kojima je sudjelovao i Australac Nick Kyrgios.

Prozvao je i Alexa Zvereva s kojim bi se, pak, mogao sresti na skorašnjoj ekshibiciji u Berlinu, oba su najavljena, pa bi mogao uslijediti nastavak priče. Makar je Nijemac nakon što je otkrivena zabava na Azurnoj obali na kojoj je sudjelovao, a trebao je biti u samoizolaciji, nestao. Bez traga, bez glasa. Čeka da prođe oluja.
Novo žarište sukoba rađa se u Atlanti, tamo će se u sljedeća tri dana igrati All America Cup s osam najboljih američkih tenisača (John Isner, Sam Querrey, Tennys Sandgren, Steve Johnson, Francis Tiafoe, Taylor Fritz, Reilly Opelka, Tommy Paul) i uz ograničeni broj gledatelja.

Na kritike se upecao Isner, koji je na Twitteru žestoko odgovorio onima koji su protiv turnira s gledateljima.
- Vi, korona braćo, možete ostati u svom podrumu koliko god hoćete. Ja biram živjeti svoj život i igrati/promovirati sport koji volim, na siguran način.
Twitter je nakon ovoga eksplodirao, Isnera se smatra bešćutnim i sve što uz to ide. Inače, u SAD-u je od korona virusa umrlo više od 128.000 ljudi, a u saveznoj državi Georgiji i Atlanti kao glavnom gradu svakoga dana se ruši rekord u broju oboljelih.

24. travanj 2024 02:55