StoryEditorOCM
SportVESLANJE: "OSMERCI NA SAVI" U ZAGREBU

Zadrani u veteranima prvi , seniori drugi!

Piše Ivica GJERGJA
11. studenog 2017. - 16:12
veslo3

Na tradicionalnoj daljinskoj regati "Osmerci na Savi" nastupila su i dva osmerca zadarskog Jadrana, a regata je druga u nizu regata Capital cup. Ovaj kup se odražava još u Pragu, Beču i Budimpešti.

U Zagrebu po lijepom vremenu  sudjelovale su 23 posade u različitim kategorijama. Veslalo se uzvodno od mosta kod zagrebačke toplane do popularnog Hendrixovog mosta ispred Veslačkog kluba Mladost u duljini 3.6 kilometara.

Drugo mjesto u otvorenoj kategoriji osvojio je seniorski osmerac Jadrana kojeg su veslali Josip Banović, Leon Mikulić, Andreas Vaško, Ivan Tokić, Marko Dragičević, Luka Smirčić, Stipe Vujević, Dominik Cimera i kormilar Mateo Glavić. Ovo je bio prvi nastup seniorskog osmerca Jadrana nakon dužeg vremena, solidan nastup iz kojeg se može samo napredovati, bravo dečki.

Prvo mjesto u otvorenoj kategoriji zauzeli su veslači Mladosti predvođeni braćom Sinković postavivši novi rekord staze u vremenu ispod petnaest minuta.

Veteranski osmerac Jadrana zauzeo je prvo mjesto u kategoriji B (36 - 43 godine), a uz kormilara Matea Glavića, veslali su Branimir Vujević, Filip Eškinja, Hrvoje Eškinja, Josip Stojčević, Petar Milin, Danijel Bajlo, Joško Matulić i Antonio Buča.

29. lipanj 2024 04:53