StoryEditorOCM
SportBEZ TRENERA

Zadar sutra gostuje kod Šibenke, a tom bi pobjedom momčad osigurala prvo mjesto uoči početka trećeg kruga HT Premijer lige

Piše ZADARSKI.HR/KK ZADAR
1. ožujka 2021. - 15:24

Zadar sutra gostuje kod Šibenke u 18 sati u sklopu zaostale utakmice 12. kola HT Premijer lige.

Zadrani su u nedjelju poraženi od Zaboka u 22. kolu domaće lige, nakon 21. odigranih utakmica Zadar trenutno ima omjer 17-4 i nalaze se na prvom mjestu. S pobjedom u Šibeniku momčad Veljka Mršića bi osigurala prvo mjesto uoči početka trećeg kruga HT Premijer lige.

Šibenka je u subotu bila poražena od Škrljeva na domaćem terenu 88:97. Šibenčani se trenutno nalaze na 8. Mjestu tablice, ako pobjede Zadar u treći krug ulaze kao sedmo plasirana momčad, dok bi ih poraz ostavio na osmom mjestu.

Prva utakmica u sezoni 2020./2021. je bila protiv Šibenke, u dvorani Krešimira Ćosića, igrači Zadra su bez velikih problema slavili protiv Šibenčana te će sutra pokušati ponoviti takav rezultat.

Zadar će biti bez Aleksandra Bursaća koji se oporavlja od ozljede koljena. Antonio Jordano neće biti u sastavu jer je u 12. kolu HT Premijer lige nastupao za Vrijednosnice Osijek te nema pravo na nastup. Filip Kraljević će biti u sastavu.

Veljko Mršić će ponovno morati prepustiti klupu svom pomoćniku Ivanu Perinčiću nakon što mu se zdravstveno stanje pogoršalo te mora otići na post-COVID pretrage.

- Sutra je već nova utakmica, nemam puno vremena za pripremu. Imperativ je pobjeda, želimo ostati na prvom mjesto uoči trećeg kruga. Za pobjedu će nam trebati velika energija, dobra obrana tranzicija i skok. Moramo popraviti ove stvari koje nisu bile dobre na prošloj utakmici. Moramo kontrolirati unutarnju igru Mikovića i njihov šut za tri poena. Mi moramo igrati u dobrom visokom ritmu jer Šibenka u posljednje vrijeme igra sa skraćenom rotaciju, imaju samo šest sedam igrača u rotaciji ali trener Rahimić radi dobar posao. Očekujem jednu zahtjevnu utakmicu, Šibenka je imala puno više vremena da se pripreme za ovu utakmicu nego što smo mi. Očekujem dobru utakmicu s naše strane i pobjedu, najavio je utakmicu Ivan Perinčić.

- Šibenka je dosta neugodna ekipa, pogotovo na domaćem terenu što su i pokazali pobjedom nad Cibonom. Mislim da smo mi favoriti u toj utakmici, ako odigramo od prve do zadnje minute koncentrirano i napravimo sve ono što se dogovorimo u svlačionici mislim da pobjeda ne bih trebala doći u pitanje, istaknuo je Jure Planinić.

18. travanj 2024 21:15