StoryEditorOCM
SportČUPAVI PRODUŽETAK

Foto: Zadar preko Partizana stigao do prve domaće pobjede u regionalnoj ABA ligi!

Piše Dražen Žura
27. veljače 2021. - 19:20

ZADAR – Dvorana " Krešimir Ćosić". Bez gledatelja. Suci: Koljenšić (Crna Gora), Majkić i Nedović (Slovenija).

ZADAR – PARTIZAN 96:94 (19:17, 22:20, 20:18, 22:28, 13:11).

ZADAR: Carter (17), Jordano (12), Justice (11), Palokaj (4), Brala, Vuković (11), Junaković (2), Buljan, Mavra (20), Onuaku (11), Planinić (2), Kraljević (6).

PARTIZAN: Zagorac (8), Paige, Dangubić (4), Stefanović, Jaramaz (19), Perkins (8), Jovanović (3), Janković, Radovanović, Thomas (24), Trifunović (18).

SEMAFOR

8' 17:11 – Zadar se dugo držao najmanje korak dalje od suparnika, otišli su i na nešto značajniju prednost, ali su pred kraj prve dionice olako primili tri "trice".

18' 39:31 – Po drugi put, Zadrani su uspjeli pobjeći Partizanu na šest viška, međutim, nisu uspjevali dodatno odskočiti iako je bilo prigoda za tako nešto.

26' 59:47 – Iako je Partizan i dalje kao glavno oružje imao dobar vanjski šut za tri poena, uzvratio im je Mavra, "tricom", te u novom napadu polaganjem povećao zadarsku prednost. I tu nije bio kraj, jer su mu pomogli Onuaku i Carter, te još jednom i sam ponovno tricom uzburkao beogradske redove.

40' 83:83 – Thomas je ušao u svoju seriju nešto su pridodali Trifunović pa Perkins iz daljine, dovoljno za poravnanje rezultata i ulazak u dramatičnu završnicu koja je dodatno potaknuta u zadnjem napadu Partizana, Jaramaz je stavio tricu za produžetak.

Zadar je konačno stigao do svoje prve domaće pobjede u regionalnoj ABA ligi i to u ogledu s Partizanom. Istina, priča je mogla i prije završiti u korist domaćina, međutim, prokockali su taj dio pozitivan dio scenarija. Koga izdvojiti? Mavra je vukao, Vuković potezao iz petnjih žila, a mladi Palokaj je dva puta zabio, ali oba vrijedna kad se činilo da će gosti otploviti u pozitivan smjer.

Obzirom na činjenicu kako je momčad Zadra u dvoboj s Partizanom ušla tako što su zbog raznih obaveza i kratkog odmora za neke igrače, praktički odradili svega jedan trening, bilo je bitno kako će ući u utakmicu. I nije izgledalo zbrkano, istina, podosta se išlo na individualne akcije ili pak kontre, međutim, s druge strane slabo se branilo vanjski šut suparnika. Jer, za svega dvanaest minuta igre gosti su zabili čak šet "trica", te su na taj način držali pristojan zaostatak.

Najviše opasnosti dolazilo je od Joshue Perkinsa koji je iz pet pokušaja za tri poena pogodio četiri puta, imao je svega jedan promašaj. Zadrani su u tom segmentu zaostajali, Vuković je ubacio jednu, a Jordano dvije trice. Usput napravljeno je podosta tehničkih pogrešaka u igri zbog čega se i nije rezultatski iskoračilo, još veći je žal jer su Kraljević i Vuković dobivali bitke pod obručem.

Čim se krenulo u drugo poglavlje ono iza odmora, Partizan je opet preko Zagorca i Jaramaza ozbiljno zaprijetio, dakako, tricama, međutim, Mavra ih stigao sa svojih pet poena (3+2), kasnije su zakucavanjem Vukovića, potom laganim akcijama Onuakua i Cartera te još jednim Mavrinim projektilom Zadar je otiša na plus dvanaest!

Ali tu priča nije nastavljena, naprotiv, Partizan ih je serijom 8:0 morao uozbiljiti. I opet je Zadar napravio isti višak kao nekoliko minuta ranije, ali se gosti nikako nisu predavali, kao najveći problem pojavio se Thomas. Otuda i lagano stizanje zaostatka da bi Perkins svojom petom tricom postavio neodlučan omjer 75:75.

Zadar je izgledao posve raspadnuto i one lopte koje su već imali u rukama gubili su olako. Uz to donijeli su nekoliko čudnih odluka u napadu, pa je sve izgledao suprotno od onoga što se moglo vidjeti u razdoblju kad su bili u dvoznamenkastom plusu. Trice Mavre i Cartera vratile su "krv u glavu", međutim, brzo su uzvratili gosti, Jaramaz je pogodio za tri poena, Trifunović je lagano položio za 81:80.

U novom zadarskom napadu Palokaj se pokazao kao miran realizator, Partizanu je ostalo nešto manje od 24 sekunde do kraja, Trifunović je povukao tricu i promašio, skočio je Perkins i gurno loptu do Jaramaza, ovaj bez razmišljanja opalio za tri poena i pogodio.

Ostala je Zadranima jedna sekunda, lopta je išla prema Vukoviću koji je nije uspio uhvatiti, pa se otišlo u produžetak. I to kako čupav!

24. travanj 2024 14:34