StoryEditorOCM
SportKOMENTAR POBJEDE

Zadar je odradio baš u stilu "boksača", pokazao je nadmoć: Mavra je nadigrao Ukića, Onuaku je bio gospodar pod koševima, odličan Vuković...

Piše Dražen Žura
26. svibnja 2021. - 20:45

Svoju prvu finalnu rundu u borbi za košarkaškog prvaka Hrvatske, Zadar je odradio baš u stilu "boksača", jer su odmah u začetku utakmice Splitu navijestili rano bacanje ručnika. Istina, u posve tvrdom otvaranju još se činilo kako je na vidiku nešto ozbiljniji dvoboj. Ali, nakon što se zadarska momčad posve raspištoljila, osobito na otvaranju druge četvrtine, moglo se pričati o tome kako "žuti" nemaju gotovo nikakvih izgleda što se potvrđivalo iz napada u napad.

Iskazivali su gosti nemoć na svim razinama, u reket jednostavno nisu mogli prići jer je tu svekoliki gospodar bio Chinanu Onuaku. Amerikanc bi raširio ruke, a splitski centri se nisu ni usuđivali krenuti prema košu! U trenucima kad bi zastao Onuaku koji je i u napadu bio čovjek prevage, vanjski igrači, Dominik Mavra, Antonio Jordano i Domagoj Vuković "tricama" su sve više gurali Splićane pod vodu.

Pokušavao je njihov trener Mile Karakaš brojnim izmjenama pronaći pravu petorku, ali nije imao odgovor kojeg je želio! Istina, nije se previše iskazao ni u potrazi za promjenom igre kojom bi moguće iz kolosijeka izbacio Zadrane.

image
Chinanu Onuaku
 
Jure Miskovic/Cropix

S druge strane, Zadrani su igrali čvršću branu na čovjeka, tako da se na isteku prvoga poluvremena moglo iščitati kako je šut splitske momčadi za dva poena bio mizernih 2/16! Nedvojbeno, riječ o raritetu za momčad koja ima igrače iza čijih su imena znala nizati lijepe brojke, primjerice Marko Luković je dvoboj završio s nevjerojatnih 0-8!

I svi minusi koji su navedeni u statistici igri Splita, nedvojbeno su plod odlično pripremljene utakmice u kojoj se znalo tko što radi, u obrani i napadu, počevši od kapetana Dominka Mavre koji je u mnogo čemu nadigrao iskusnog Roka Ukića, izvrsnu podređenost momčadskoj igri Justina Cartera koji je plijenio i blokadama.

Mlade snage Jan Palokaj i Antonio Jordano dali su svoje u oba pravca, Martin Junaković i Aleksandar Bursać također. Odličnu predstavu imao je i Domagoj Vuković. Uglavnom, mogli bismo nizati još mnogo toga, ali i sve izrečeno jasno iskazuje zadarsku nadmoć.

03. srpanj 2024 08:43