StoryEditorOCM
SportODBOJKA

Zadar će ovog ljeta biti domaćin skupine EP-a: Svjesni smo da će razina natjecanja biti iznimno zahtjevna i teška, ali i svojevrsna nagrada

Piše HINA
26. veljače 2021. - 19:22

Od 18. kolovoza do 4. rujna održat će se Europsko prvenstvo odbojkašica, a domaćini će, uz Hrvatsku, biti Bugarska, Rumunjska i Srbija. Jedna od skupina igrat će se u Zadru, a hrvatski izbornik Daniele Santarelli smatra kako će "EP biti prava nagrada za odbojku u Hrvatskoj".

- U ovim teškim trenucima kada cijeli svjetski sport trpi zbog pandemije korona krize veseli nas i sama pomisao da ćemo ovo ljeto igrati na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj. Za nas je to privilegija i ponosni smo što ćemo biti jedni od domaćina ovom važnom natjecanju - istaknuo je izbornik Santarelli.

- Ovo će ljeto biti iznimno važno za cijeli sport u svijetu, a posebno za odbojku. Hrvatski odbojkaški savez radi dobar posao posljednjih godina, a Europsko prvenstvo će biti prava nagrada za hrvatsku odbojku. Svjesni smo da će razina natjecanja biti iznimno zahtjevna i teška ali imamo cijelo ljeto za pripreme na pravi način, kroz natjecanja koja prethode Europskom prvenstvu, Challenger kup i Europsku ligu - dodao je 39-godišnji talijanski stručnjak.

Lucija Mlinar, 25-godišnja hrvatska reprezentativka na poziciji primačice-pucačice, koja ove sezone nastupa za talijansku ekipu Bartoccini Fortinfissi Perugia, također jedva čeka vidjeti se sa svojim suigračicama iz reprezentacije.

- Mislim da je domaćinstvo grupne faze Europskog prvenstva velika prilika za sve nas. Već smo dokazale da se hrvatska odbojka može osloniti na našu budućnost i da imamo obećavajuću priču. Nadamo se samo da ćemo moći igrati pred našim navijačima, što bi bio dodatni vjetar u leđa našoj igri. Igranje jedne od skupina Europskog prvenstva u Zadru biti će lijepa promidžba za odbojku, za Hrvatsku. To je predivan sport za razvoj djeteta i podržavam svaku priliku kada ljudi imaju priliku gledati odbojku. Mi ćemo dati sve od sebe da na Europskom  prvenstvu ostvarimo što bolji rezultat, kako za nas pojedinačno tako i za cijelu hrvatsku odbojku - zaključila je Lucija.

19. travanj 2024 10:29