StoryEditorOCM
SportKICBOXING: MEĐUNARODNI TURNIR 'CROATIA OPEN' ODRŽAN U ZAGREBU

Velik uspjeh zadarskog KBK Pretorian!

Piše Ivica GJERGJA
19. prosinca 2016. - 18:45
pret_2

Članovi zadarskog Kickboxing kluba Pretorian sudjelovali su na Međunarodnom turniru "Croatia open" u Zagrebu i u svoje vitrine donijeli dvije zlatne, osam srebrnih i tri brončane medalje, a na turniru je nastupilo 13 „pretorijanaca“. Prvo je u ring ušao Boris Orlović, koji je u disciplini  kick light  -79 kg junior osvojio zlato, a u kategoriji starijih kadeta u light  +69 kg uzeo je srebro, a onda su nastupili svi ostali iz KBK Pretorian. Žarko Pedišić u kategoriji starijih kadeta +69 kg kick light osvojio je srebrnu a u light kontaktu brončanu medalju. Stariji kadet Filip Pavić u – 69 kg osvojio je srebrnu medalju, Bruno Gvardiol junior -89 kg također je osvojio srebrno odličje. Toni Perinić stariji kadet -63 kg osvojio je srebro, a Venka Knežević seniorka + 70 srebro.  Mihaela Topalli mlađi kadeti -32 u point fighat disciplina osvojio je srebro, a  Marija Erstić point fighat, mlađi kadeti - 47 broncu.

Treba istaći i najbolju „pretorijanku“ na turniru Paolu Tomrecaj, koja se borila u dvije kategorije u point fighat disciplini. Ona je do -37 kg osvojila zlato, pobijedivši u prvom kolu europsku prvakinju Hanga Hegedüs dok je ostale suparnice dobila s lakoćem. No u kategoriji -42 kg izgubila je  u finalu od reprezentativke Hrvatske Elle Magdić. Treba znati da Paola ima niz od šest borbi koje je sve pobijedila no Ella joj je stala na put i izgubila je finale ali je uzela srebro,  očevidno je da nije imala snage za više. Enio Dukić se prvi put borio u starijim kadetima gdje je izgubio od starijeg i iskusnijeg borca iz KBK Drage - Rijeke.

Ivona Galešić je izgubila od natjecateljice iz Mađarske, a Adrian Topalli nije  imao protivnika u svojoj kategoriji -28 kg dječaci pa je automatski prebačen u kategoriju do 32 kg koja je za njega bila dosta teška, no iskazao se i pokazao upornost, borbenost i izdržljivost kao najmlađi. Kada se zna da je Ivoni i Adrianu ovo tek druga borba u životu odlično su se nosili, sigurno je da će u budućim borbama biti i bolje.

01. srpanj 2024 12:05