StoryEditorOCM
SportDALJINSKI U RUKE

Vatreni ovo nisu očekivali, HNS presušio; igrači svaki dan molećivo pitaju, ali gotovo je, Modrić dobio najviše

Piše Dražen Antolić/SN
11. lipnja 2024. - 14:54

Španjolska je pred vratima. Neki i dalje uspijevaju kupiti ulaznice, čak i mimo očekivanja. I to ne na crnom tržištu gdje cijene divljaju. No, HNS je presušio, kazat će Nikša Martinac.

- Svaki dan igrači me pitaju – je li došlo još nešto, je li se otvorila šansa za kakvu novu ulaznicu, jedan za drugim mi stižu i traže, a što ja mogu? Nije dečki, nema ništa – iskreno će Martinac.

Kako su se mnogi Hrvati snašli zacijelo su tako i igrači nabavili pokoju kartu više iz raznih izvora, međutim službena podjela u HNS-u se zna.

- Luka Modrić dobio je pravo kupiti 30 ulaznica. On i izbornik Zlatko Dalić su rekorderi, po 30. Ostali igrači rangirani su po broju nastupa. Tko je igrao preko 100 utakmica ima 24 ulaznice, a potom se brojka spušta za četiri. Igrači sa preko 50 nastupa imaju po 20, igrači preko 25 nastupa po 16, igrači preko 10 utakmica po 12, a oni koji su igrali manje od deset utakmica imaju osam ulaznica.

Jasni kriterij

Je li Kovačiću uračunato da je skupio više od stotinu utakmica jer podjelu ste radili prije nego što je imao jubilej na Rujevici.

- Je, dakako, kriterij je Euro, prije Eura je na 101. Ne bi bilo korektno kad ne bismo to priznali – smije se Nikša, kojeg smo bocnuli s pitanjem je li Dalić opravdano u rangu s Modrićem, vodio je Vatrene u 84 utakmice.

image
Ante Čizmić/Cropix

- Pa on ima najviše zahtjeva. Svi su pod pritiskom za ulaznice, ali nitko toliko kao Dalić.

Nikome od njih ni stotinu ne bi bilo dovoljno. A koliko karata ima šef ulaznica HNS-a?

- Meni pripadaju dvije – otkrio je Martinac.

Samo dvije, vladar ulaznica preko čijih ruku sve prolaze uzeo je samo dvije?

- Tako je, i vjerujte mi niti jednu više. Upravo zato što imam odgovornost nije mi na kraj pameti dopustiti si da pogriješim u bilo čemu. Sve podijelim i na kraju su moje dvije - smije se Martinac.

Pa vas zovi znani i neznani, pogotovo navijači...

- Svaki dan, ali javljaju mi se sada da su neki dobili šansu kupiti ulaznice. Ne znam točno koji je izvor, koliko sam shvatio UEFA-i su pojedini vratili ulaznice i ponovno ih je dala na tržište te su oni koji su ispod crte primili mail iz Nyona da mogu uplatiti ako žele. Upravo danas me nazvao jedan navijač da mi to javi. Posrećilo su određenima koji su u bubnju bili među prvima na svojevrsnoj listi čekanja.

I igrači i Dalić moraju platiti karte, ne dobivaju ih gratis. Cijene, dakako, variraju od sektora do sektora.

- Odredili smo im broj, a oni imaju pravo kazati koliko od toga žele za koji sektor. Nisu sve za VIP, traže za svoje prijatelje i navijačke tribine.

Kol‘ko nas ima?

Koliko će nas na kraju biti na Olimpijskom stadionu?

- Pola stadiona. Oko 35 tisuća. To je moja procjena od oka, nismo dobili informacije od UEFA-e niti Nijemaca, međutim po pokazateljima koliko se ljudi javlja, po tome koliko su naši vješti i motivirani da dođu na tribinu, rekao bih da je tako – ustvrdio je Martinac, a svi zajedno, i on i mi znat ćemo zapravo tek kad se popuni stadion u subotu. Španjolskih navijača najavljeno je desetak tisuća.

image
Ante Čizmić/Cropix

Navijačka najezda na Berlin kreće u petak 14. lipnja. Uvijek ima i onih koji se u zadnji čas sjete da se igra Euro i htjeli bi sudjelovati u tom spektaklu. Zato ne čudi što ne pitaju za cijene i što šverceri trljaju ruke.

Činjenica da pojedini naši igrači „žicaju” kolege iz suparničkih reprezentacija protiv kojih igraju, a znaju se iz kluba, za koju ulaznicu, dovoljno govori kakva je kriza i suša. Koliko je taj dokument dragocjen. Lovro Majer je javno priznao da je pitao Danija Olma ima li karata za subotu koje mu ne trebaju, a nije jedini.

Već će hotel Vatrenih u Berlinu morati biti dobro osiguran. Mnogi članovi obitelji i prijatelji igrača koji stižu htjet će ih vidjeti, a gdje su svi ostali koji bi tražili autogram ili fotografiju. Zato je u Neuruppinu konačno zavladalo malo mira. HNS-ovu osiguranju nitko od igrača nije najavio da će imati posjet, što ne znači da ponetko neće banuti.

image
Ante Čizmić/Cropix
15. lipanj 2024 17:42