StoryEditorOCM
SportZADAR - KARLOVAC

U nedjelju se od aktivnog igranja opraštaju Banović i Subašić!

Piše I. Gjergja
10. lipnja 2023. - 14:57

Veliku pozornost privlači prvi susret kvalifikacija za popunu Druge nogometne lige. Pored domaćeg nogometnog puka koji se najavljuje u velikom broju na Stanovima, očekuje se i dolazak mnogih znanih nogometnih djelatnika, ali i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, kao i zadarskog gradonačelnik Branko Dukić. Na susretu će se oprostiti od aktivnog igranja Danijel Subašić i Igor Banović.

Zadarska osmica Igor Banović, druga najpoznatija nakon Jakova Suraća, oprostit će se od matičnog kluba i nogometne karijere na dvije kvalifikacijske utakmice protiv Karlovca 1919. Pred svojom publikom na Stanovima Banović će u nedjelju posljednji put istrčati u kopačkama, ali neće biti jedini.

– Planirao sam se oprostiti na kraju sezone, ali valjda je Bog htio da odigram još ove dvije kvalifikacijske utakmice. Zato bih htio da nam ova utakmica na Stanovima prođe dobro, jer nitko sretniji ne bi bio od mene da uđemo u viši rang. Lijep je osjećaj nešto osvojiti, ali napraviti nešto više za naš Zadar i u svom gradu, to bi ipak bio neopisiv osjećaj, kazao je Igor Banović.

Podsjetimo da je Banović nogometni profesionalac petnaestak godina, a karijeru je proveo na travnjacima u Hrvatskoj, Sloveniji, Moldaviji, Bugarskoj, Bjelorusiji i na Tajlandu, a uzeo je i jedan bugarski kup. Dva puta je gubio u finalu, a plasman Zadra u SuperSport Drugu ligu bio bi poput „lipanjske trešnje na torti sa šlagom i čokoladnim premazom“, a kažu možda i s kuglom sladoleda od vanilije, za završetak karijere.

Nakon oproštaja u Splitu na prvenstvenoj utakmici između Hajduka i Šibenika, zadarski vratar Danijel Subašić također će pozdraviti zadarsku publiku i oprostiti se od nogometa na travnjaku na kojemu je napravio prve korake

- Još jednom na Stanovima dobiti aplauz bit će divno, poručuje popularni Suba.

Prodaja karata počinje na dan utakmice, u 14.30 sati na blagajni stadiona, po cijeni od 4 eura.

02. svibanj 2024 22:41