StoryEditorOCM
SportFOTO: MALONOGOMETNI TURNIR „NAŠA DICA"

U Kožinu je igralo više od 100 djece!

Piše Ivica Gjergja
31. kolovoza 2017. - 12:24

U organizaciji DŠR Kožina, na malonogometnom igralištu u mjestu odigran je malonogometni turnira „Naša dica" po 14. put uz sudjelovanje mlađih pionira i tića, preko 100 dječaka i djevojčica. U dva dana trajanja turnira dječaci i djevojčice 2005. godišta i mlađi brojnoj publici na tribinama priredili su prave nogometne poslastice. Lijepi potezi, golovi, veselje, pjesma, poneka suzica nakon nesretnog poraza, sve je to krasilo pravi nogometni ambijent u Kožinu.

Organizatori turnira DŠR Kožino napravili su maksimalno da se jedna lijepa tradicija ne ugasi. Vjeruju u bolje, kako bi uključili više djece. Zahvaljuju se PBZ Croatia Osiguranju i gosp. Željku Bušiću bez kojih ovaj turnir ne bi bio moguć. Kroz svih ovih 14 godina na turniru je sudjelovalo preko 5.000 dječaka i djevojčica, mnogi od njih danas nastupaju u HNL-u kao i u hrvatskim nogometnim selekcijama.

-Danas nije jednostavno dovesti djecu na nogometna igrališta, a pogotovo u sredinama gdje ne postoji organizirani nogometni klub, djeca su više vezana na mobitele, kompjutore i razne igrice. U Kožinu ima puno djece, ali ih je sve manje na igralištu i ovakve su manifestacije poticaj djeci i roditeljima da prepoznaju vrijednosti sportskih aktivnosti. Ako želimo zadržati ili vratiti djecu na sportska igrališta u Kožinu i sličnim sredinama moramo se pobrinuti za još bolje uvjete na našim malim igralištima, jer samo zdravim sportskim životom možemo pobijediti sve negativnosti sa kojima se svakodnevno susrećemo. Žao nam je što i ove godine nisu mogle uključiti još ekipa koji su bili zainteresirani sudjelovati na ovom lijepom turniru, no nažalost izostala je potpora najodgovornijih, kazao je Edi Tokić iz organizacijskog odbora DŠR Kožino. Prve dvije ekipe plasirali su se u finale, a treće i četvrto plasirana ekipa igrali su za treće mjesto. Tići su igrali revijalno.

Finale mlađi pioniri:

NK Dalmatinac (Crno) - NK Pineta (Kožino) na penale 1:3(0:0) Sudac: Damir Dukić. Gledatelja : 400.

NK Dalmatinac (Crno): K.Babić (1), L.Morić, F.Rakić, R.Zubak, Š.Alić, R.Morić, D.Knežević, M.Strika, T. Morić, Trener: Ive Morić.

NK Pineta (Kožino): L.Mejić, S.Kajtazi(1), J.Perinić, G. Gagula (1), R.Zovko, A.Kajtazi, D.Sukan (1), J.Vedrić, V.Tokić, N.Vedrić. Trener: Damir Pankas Susret za 3 mjesto :

 

NK Zara (Zadar) - NK Sabunjar (Privlaka) 5:1 (2:0)

NK Zara : T.Momirović, D.Šimunić, F.Lonić, M.Begonja (5), B.Vukšić Bokan, L.Rados, M.Dimitrović, D.Rak, D.Jelić, D.Krstić, J.Marić, Š.Vedrić. Trener: Niko Matković/Josip Pedić.

NK Sabunjar:F.Buškulić, K.Grbić (1), A.Vojnić, T.Buškulić, M.Veršić, T.Zorić, G.Kršlović , P.Mirt, I.Mirt, A.Medić, Trener: Darko Pantalon.

Najbolje momčadi i pojedinci:
1.mjesto medalje i pokal primila je momčad Pinete - Kožino i veliki prijelazni pokal, 2.mjesto osvojio je Dalmatinac, pokal i medalje, 3.mjesto medalje i pokal Zara Zadar,
4.mjesto medalje Sabunjar.
Najbolji igrač Josip Perinić (Pineta - Kožino), Najbolji strijelac :Sebastijan Kajtazi (Pineta) 11 zgoditaka postigao, Najbolji vratar Karlo Babić (Dalmatinac ) Naj berekin turnira Marko Begonja (Zara - Zadar).

U konkurenciji Tića, revijalno:

 

NK Bili Brig(Zadar - NK Sabunjar(Privlaka ) 2:0(2:0)

NK Bili Brig : T.Lijić, A Bušić, L.Dujela, L.Milanja, L.Cota, P.Bušić, B.Mitrović, J.Modrić , Trener: Željko Bušić, Petar Perković

NK Sabunjar : N.Grbić, D.Deša, D.Vujaković, R.Surić, I.Petrović, F.Šango, M.Matulj, Š.Lukić, Trener: Frane Fatović.

1.mjesto Bili brig(Zadar) medalje,
2.mjesto Sabunjar (Privlaka) medalje.


 

09. lipanj 2024 00:29