StoryEditorOCM
SportADMIRALBET ABA LIGA

U iščekivanju sudara dvaju "titana": Danijel Jusup otkriva koga je ‘štedio‘ u ogledu s Cibonom...

Piše Dražen Žura
8. listopada 2022. - 16:46

Zadar nije nimalo dobro prošao u ogledu s Cibonom, umalo su doživjeli rezultatsku katastrofu, iako ni 91:73 u korist „ vukova” ne izgleda nimalo lijepo! Međutim, valja istaknuti iskrenost trenera Danijela Jusupa koji je uoči Cibone ustvrdio: „ Dobra su momčad, bit će tu svašta”! I pogodio je Jusup „ točno u sridu”, jer momčad koju vodi s klupe iznimno dobro poznaje, odnosno, svjestan je njihovih dobrih, ali jednako tako i manjkavosti. Ono što je kazao trener Zadra nakon dvoboja s Cibonom, u kojoj su plovili gore – dolje i na kraju ostali zakucani u parket „Draženovog doma”, najbolja su opomena za igrače koji se moraju strogo pridržavati, odnosno, ne dozvoliti da im se ista priča ponovi u Baru.

- Krenuli smo s nekim ishitrenim šutovima gdje je protivnik napravio razliku. Kasnije smo dobro koristili njihove promašaje, počeli smo trčati i uspostavili smo balans u igri. Dobar dio utakmice su nam visoki igrači bili opterećeni s osobnim pogreškama i tu nam se raspao koncept igre. Morali smo igrati s pet vanjskih igrača i tu je onda teško uspostaviti ravnotežu u skoku i ostale stvar – kazao je Jusup, ne sumnjamo uvjeren kako će se Zadar u Baru predstaviti u bitno boljem svijetlu.

Napose to vrijedi za šut kojeg su imali trojica igrača koje se drži „udarnom iglom” zadarske momčadi, jer su Luka Božić, Sani Čampara realizirali ukupno 11 šutova iz 39 pokušaja. Jako skromno! Šteta, u igri nije bio Dario Drežnjak koji bi svojim umijećem pomogao suigračima, ali je bio na svojevrsnoj poštedi...

- Nisam ga koristio jer ima jednu malu ozljedu pa nisam htio riskirati. Odmorili smo ga i biće spreman za utakmicu u AdmiralBet ABA protiv Mornara – kazao je Jusup.

Opet, Mornar Barsko zlato, njihov suparnik u 2. kolu AdmiralBET ABA lige nije momčad koju se smije olako shvatiti, naprotiv, posebice iz razloga što u zadnjih deset utakmica Zadrani ne znaju za pobjedu. Je li došlo vrijeme za „ zakon velikih brojki”, kako floskula kaže: „Vidjet ćemo”! Zadar je zasigurno kroz studioznu procjenu svega onoga u čemu se griješilo kontra Cibone, zasigurno pronašao način kako u Baru nadigrati suparnika. Nikako ne treba gubiti nadu i slobodno možemo ponoviti kako je Zadar prije svih posložio svoj „roster”, odradio vrhunske pripreme i nanizao pobjede u koje je malo tko vjerovao. Misli se pritom na turneju u Francuskoj gdje su redom padali tamošnji doprvak Cholet, potom i izraelski prvak Hapoel Holon, dvije doista respektabilne pobjede protiv iznimno kvalitetnih momčadi.. Svemu valja pridodati uvjerljive trijumfe i blistavu igru protiv SC Derbyja te Bosca, oba puta u dvorani „Krešimir Ćosić”.

O Baru? Novi razigravač Mornar-Barskog zlata Daron Russell prošlog je vikenda protiv Igokee u gostima upisao 41 poen, 6 skokova i 6 asistencija te imao ukupni indeks 39, dok je Zadrov zvijezda Luka Božić utakmicu posljednjeg kola ABA lige završio s 30 poena, 13 skokova i 7 asistencija i s ukupnim indeksom ocjene 48. Nedvojbeno sudar dvaju „Titana”!

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 19 sati uz izravan TV prijenos u programu Arenasport 1.

18. lipanj 2024 20:52