StoryEditorOCM
Sport3X3 PRVENSTVO HRVATSKE

U finalu V. Diadora Open u Jazinama susrele se dvije najjače ekipe po FIBA rankingu: pobjedu ostvarili momci iz "Sportka"

Piše I.Gjergja/KK Diadora
16. svibnja 2023. - 20:38

Košarkaši koji su, nakon djece, igrali otvoreno prvenstvo 3x3 RH seniora u Zadru, prvi dan su uspješno odigrali na vanjskom terenu ŠRC Višnjik, međutim kiša je na dan finala odlučila pomrsiti račune te se turnir preselio u dvoranu Jazine- Tamo svakako nije nedostajalo lijepih, atraktivnih i zanimljivih poteza i situacija. 

Iako je možda malo nedostajala draž vanjskog terena, turnir je odigran na visokoj razini s čak šest ekipa koje su stigle van Zadra.

Na turniru su nastupali: Entuzijasti, 3X3 Intercity (BiH, RS), 3X3 Prnjavor (BiH, RS), Inving (BiH), Richmond Oilers, Run and Gun, Sikire, Smiljevac, Sport Vision (Zagreb), Sportko (Split), Statisti Split te legendarni zadarski X – Factor.

U finalu turnira susrele su se dvije ponajbolje ekipe u Hrvatskoj, Sportko te Sport Vision, a to je ujedno bila i repriza susreta iz grupe u kojem je bolja bila ekipa Sport Vision 15:21.

Nakon pobjede Sportka 21:12 u polufinalu protiv 3X3 Prnjavora te pobjede Sport Visiona 21:19 protiv Invinga.

U finalnom ogledu nakon sjajne i čvrste igre s obje strane s 22:18 slavila je ekipa Sportka koja je dan prije osvojila i prvu stanicu 3X3 Otvorenog PH – Makarsku.

image

3x3 turnin

Kk Diadora/Slobodna Dalmacija

Za prvake koji će kući ponijeti glavnu nagradu u iznosi 1500 €, "V. Diadora Opena“, Sportko nastupili su:

Kapetan Ivan Rašetina, Željko Jović, Stanko Kujundžić i Mario Rajčić.

Za drugoplasirane momke, koji su dan ranije također igrali u Makarskoj i osvojili peto mjesto, iz Sport Visiona nastupali su:

Kapetan Dario Papak, Dorian Jelenek, Stipe Krstanović i Ivan Svoboda te su oni osvojili 500 €.

Nagrade za prvo i drugo mjesto uručili su predsjednik i novi član Upravnog odbora HKS-a gospodin Marin Vrsaljko, te tajnik KK Diadora Josip Vučetić.

image

3x3 turnin

Kk Diadora/Slobodna Dalmacija

POREDAK OTVORENOG 3X3 PRVENSTVA HRVATSKE (Zadar):

1. Sportko, 

2. Sport Vision,

3. Inving,

4. 3X3 Prnjavor,

5. Statisti Split, 

6. 3X3 Intercity, 

7. X – Factor,

8. Smiljevac, 

9. Entuzijasti, 

10. Richmond Oilers,

11. Run and Gun, 

12. Sikire.

01. svibanj 2024 03:09