StoryEditorOCM
SportNAJDRAŽIH 0:0 U POVIJESTI

U dvoboju zadnjega kola nogometaši Hrvatske i Belgije odigrali nerješeno! Luka Modrić: "Tko god nam dođe u osmini finala neće mu biti lako protiv nas!"

Piše SN
1. prosinca 2022. - 18:24
Doha, Katar, 011222. FIFA Svjetsko prvenstvo Katar 2022. Ahmad bin Ali Stadium. Utakmica 3. kola grupne faze skupine F, Hrvatska - Belgija. Na fotografiji: Thomas Meunier, Ivan Perisic.Tom Dubravec/Cropix

Vjerojatno najdražih 0:0 u povijesti hrvatskog nogometa odvelo je Vatrene u osminu finala Svjetskog prvenstva. Nikad Hrvatska ovako nije prošla, sa pet bodova i remijem u zadnjem kolu kad je on bio nužan.

Nikad Vatreni nisu prsa o prsa izbacili jačeg rivala u skupini.

Strepjeli smo, bojimo se da su neki bili u predinfarktnom stanju, ali Hrvatska je ovo zaslužila. Odigrala je dobru utakmicu protiv iskusnog i jakog protivnika, koji je ulaskom Romelua Lukakua bio opasan kao sam vrag. Imali su naši šanse zabiti, da budu i pobjednici skupine i šteta je što nisu, ali kakve je prigode napravila Belgija, a ostalo je 0:0, nemamo pravo kukati što nije završilo i bolje.

Kapetan Luka Modrić je još jednom dominirao u veznom redu, plasman u osminu finala je osiguran, a ponajbolji svjetski igrač je kazao o dvoboju s Belgijom:

- Presretni smo, ušli smo u osminu finala! Mislim da smo to i zaslužili prema prikazanim igrama, pogotovo u zadnje dvije utakmice. I danas smo dobro odigrali, iako je bilo trenutaka u kojima smo teško živjeli, ali, igrali smo protiv jake, moćne reprezentacije Belgije. No, isto tako, mogli smo i mi puno ranije sve riješiti...

- Ostavili smo srce na terenu, svi do jednoga. Svi živimo za ovo, na kraju nam se to i vratilo. Ostvarili smo prvi cilj, prošli skupinu, pokazali da smo vrhunska momčad i da možemo igrati protiv bilo koga. Tko god nam dođe u osmini finala neće mu biti lako protiv nas - zaključio je Modrić.

25. travanj 2024 00:26