StoryEditorOCM
SportPOZADINA INCIDENTA

Zašto su Danijela Jusupa iz takta izbacila dva novinarska pitanja postavljena - Luki Božiću?! Koga treba "upristojiti" i tko koga vara?

Piše Tvrtko Puljić/Sportske novosti
19. veljače 2024. - 09:35

Nakon što je inzistirao da se pojavi na presici nakon finala Kupa zajedno sa svojim igračem Lukom Božićem pred novinarima, Danijela Jusupa su iz takta izbacila dva pitanja ovog novinara, pišu Sportske novosti. Upućena Luki Božiću, ne Jusupu.

Jest, ona su bila vezana uz reprezentaciju, ne za Kup, no kako je okupljanje reprezentacije, na kojemu se trebao pojaviti i Luka Božić, bilo niti 24 sata kasnije, činilo se logičnim postaviti Božiću ta pitanja. Prvo je bilo o samopouzdanju s kojim bi trebao stići među reprezentativce nakon sjajno odigranog Kupa, na što je Božić uopćeno odgovorio. Drugo je bilo o ulozi koju očekuje u reprezentaciji s obzirom na fantastičnu formu u kojoj se nalazi, na što je Božić kazao kako je bio fokusiran na Zadar i finale Kupa, pa o tome nije razmišljao, a tu je uskočio Danijel Jusup. Kako valjda bi ne bi bilo trećeg pitanja...

image
Tom Dubravec/Cropix

Jusup je tom zgodom tražio da se "upristoji" novinar koji je postavljao pitanja o reprezentaciji, iako je u toj prostoriji jedini koji se trebao "upristojiti", ili na razumljivijem jeziku, jedini koji je trebao postati pristojan bio je Danijel Jusup.

Kao i svaki puta u novinarskoj karijeri koja traje koliko i Jusupova trenerska, problem je nastao zbog čačkanja po neugodnoj istini. A ona glasi da je Jusup dok je oduzimao pravo na pitanja novinaru, ali i riječ svojem igraču, ne klincu, nego čovjeku koji će uskoro napuniti 28 godina, znao kako je Zadar poslao na Savez dopis po kojem Luka Božić zbog konstantnih problema, mora 19. veljače, dakle u ponedjeljak, na operaciju umnjaka, nakon toga je na dispoziciji reprezentaciji.

Znači, Jusup, vjerojatno i Božić, sasvim je jasno, dobro su znali da MVP neće u nedjelju biti na okupljanju reprezentacije. I to je jedino važno, a vezano je za istup iskusnog trenera u subotu navečer.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Cijela priča poprima prizvuke groteske ako se zna da su do Zagreba i ranije stizale spekulacije kako Božić ima problema s koljenima i da mu treba odmor za vrijeme klupske stanke, a reprezentativnih obveza. Onda su, valjda, od te priče odustali kad je Jusup držao Božića 40 minuta u igri, bez sekunde predaha u porazu od Zvezde od 40 razlike uoči završnice Kupa. Kako objasniti da mu treba odmor kad ne izlazi iz igre na minus 40?!

Možemo samo lamentirati što se to zbiva u Zadru i stoji li iza svega Danijel Jusup, koji očito ima toliki utjecaj na Božića da ovaj sam, za razliku od svih drugih igrača na Kupu, ne može niti na "presicu". I boji li se Jusup da bi u nekom drugom okruženju, osim kontroliranih uvjeta u balonu Zadra, sam Božić mogao početi shvaćati kako postoji i drugačiji svijet? Ili se Jusup boji da bi Božiću u tih nekoliko dana moglo nestati samopouzdanje koje on brižno gradi oko Božića?

Kako na ta pitanja nećemo dobiti odgovore, konstatirajmo da se Luka Božić u nedjelju navečer nije pojavio na okupljaju reprezentacije.

- S obzirom na mail koji sam primio od Zadra, još u petak, očekujem da nam se Božić priključi odmah nakon obavljene operacije, dakle u ponedjeljak navečer - podvukao je Sesar.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Međutim, vrag leži u detaljima, pa se vratimo još načas na "presicu" od subote. Na pitanje odakle mu energija, posljednje koje je postavljeno na Božiću u subotu, ovaj je odgovorio kako ide velika zahvala profesoru Kotlaru, koji radi sjajan posao na kondicijskoj spremi momčadi i samog Božića, onda i dodao za sam kraj:

- Ali sada slijedi pauza, pa će biti vremena za mali odmor.

Pauza? A reprezentativne pripreme?! Ili se Božić zabunio? Uostalom, imate snimljenu "presicu", poslušajte...

Nije to, međutim, jedini igrač Zadra koji se nije pojavio na okupljanju u nedjelju navečer. Doduše, postoji razlika. Marko Ramljak se javio Josipu Sesaru i objasnio svoju situaciju.

- Razgovarali smo, on je izašao iz ozbiljnije ozljede i nije sto posto spreman, pa smo u zajedničkom dogovoru zaključili da propusti ovu akciju, no Marko Ramljak ostaje u svim kombinacijama za daljnje akcije - potvrdio je Sesar.

Tako su se u nedjelju u Zagrebu okupili: Borna Kapusta, Goran Filipović, Mate Kalajžić, Jaleen Smith, Roko Badžim, Toni Perković, Mate Drežnjak, Toni Nakić, Roko Prkačin, Dario Drežnjak, Marin Marić i Ivan Vraneš. S obzirom na to da su još u nedjelju igrali finala Kupova, tijekom ponedjeljka dolaze Mario Hezonja i Danko Branković. A možda i Luka Božić, pišu SN.

image

Split, 170224.
Finale SuperSport Kupa Kresimir Cosic, Cibona - KK Zadar.
Na fotografiji: navijaci.
Foto: Bozidar Vukicevic/CROPIX

Bozidar Vukicevic/Cropix
28. travanj 2024 22:20