StoryEditorOCM
SportADRIA TOUR 2020

Sve je spremno za teniski spektakl: svi su igrači stigli, a kao iznenađenje došla i majka Dražena Petrovića te Đokoviću poklonila dres s brojem 3

Piše Dražen Žura
19. lipnja 2020. - 17:27
Zadar, 190620 U tijeku je konferencija za novinare povodom pocetka teniskog turnira Adria tour u organizaciji prvog tenisaca svijeta Novaka Djokovica. Na fotografiji: Biserka Petrovic i Novak Djokovic.Luka Gerlanc/Cropix

Sve je spremno za velik teniski spektakl Adria Tour u Zadru, o čemu su u petak prije svečanog otvaranja govorili organizatori  humanitarno – sportskog događaja kojeg je pokrenuo Novak Đoković, prvi reket svijeta.

Slika Adria Toura  obići će svijet , podsjetimo, 110 televizijskih kuća  preuzeo je pravo  izravnog prijenosa, što je nedvojbeno velika promocija Hrvatske i i grada Zadra.

- Izuzetno sam sretna što u Zadru možemo ugostiti najveće igrače svijeta koji će idućih dana biti teniski centar svijeta. Zahvaljujem obitelji Đoković, te našem Goranu Ivaniševiću na velikom trudu. S obzirom na tešku situaciju uzrokovanu koronavirusom , vjerujem da bi igrači bili negdje drugo na turnirima, ali  eto tako je kako je. Mi se držimo svih epidemioloških mjera koje je propisao Stožer civilne zaštite. U konačnici, svatko najprije mora misliti o sebi, a tako čuva i ostale.Ovo je naravno,  ogromna promocija i pridonosi popularizaciji tenisa te zanimanje za ovaj sport iznimno raste - istaknula je Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza te dodala:

- Novak i Goran su pokazali koliko su jednostavni, vidjelo se to prema slikavanju  i autogramima. Doista, raste interes djece za upis u tenis. Između ostalog , dobilo smo Regionalni teniski centar u Zadru, uvjereni da će se  u Dalmaciji razvijati djevojčice i dječaci , novi Davis cup reprezentativci. Druga faza koja nam je potrebna , jest izgradnja Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu  i bez toga nema razvoja , odnosno, ako mislimo gledati ovakve spektakle  onda druge nema. Nadam se da ćemo za dvije godine imati otvaranje centra u Zagrebu – zaključila je Babić.

image
Zadar, 190620
U tijeku je konferencija za novinare povodom pocetka teniskog turnira Adria tour u organizaciji prvog tenisaca svijeta Novaka Djokovica.
Na fotografiji: Nikolina Babic - predsjednica HTS-a.
Foto: Luka Gerlanc/CROPIX
Luka Gerlanc/Cropix


Osmijeh na licu nije mogla skriti ni hrvatska teniska legenda, Goran Ivanišević kojem je pripala čast biti direktorom Adria Toura u Zadru.

-Napokon možemo  kazati kako smo kompletirali osmoricu igrača, šest svjetskih igrača:  Novak Đoković ( Srbija), Alexander Zverev (Njemačka), Andrej Rubljov (Rusija), Grigori Dimitrov (Bugarska),  Borna Ćorić i Marin Čilić (Hrvatska), kao i dvojica koji su igrali HEP kvalifikacijski turnir,  Danilo Petrović i Peđa Krstin (Srbija). Imamo ispred sebe dva dana vrhunskog tenisa , interes je jako velik. Naravno, bilo je stresno biti direktor, ali zahvala ide obitelji Đoković što su nam dali priliku da u Zadru  možemo nadmašiti ono što smo vidjeli tjedan prije u Beogradu -  kazao je Goran, nakon kojeg je Đorđe Đoković, direktor Adria Toura, iskazao veliku zahvalnost Hrvatskom teniskom savezu, Vladi republike Hrvatske, Gradu Zadru.

image
Zadar, 190620
U tijeku je konferencija za novinare povodom pocetka teniskog turnira Adria tour u organizaciji prvog tenisaca svijeta Novaka Djokovica.
Na fotografiji: Goran Ivanisevic.
Foto: Luka Gerlanc/CROPIX
Luka Gerlanc/Cropix

Đorđe je istaknuo kako je posve istina da nije bilo koronavirusa da se ne bismo ni vidjeli ovdje.

- Definitivno ovo je veliki izazov za sve nas jer u kratkom razdoblju trebalo sve pripremiti. Jako sam zadovoljan i hvala svima na pomoći, nadamo se dobrom tenisu - kratko je prokomentirao direktor Adria Toura 2020, Novakov brat Đorđe. 

Na red su došli "mušketiri", koji su odreda zahvalni što su dio velikog turnira, a očekivano je mikrofon najprije pripao Novaku Đokoviću koji je između ostaloga rekao:

- Zahvala svima koji su podržali turnir i onima koji su prepoznali našu ideju u kratkom roku, jednako u Beogradu i Zadru. Zato moja zahvalnost ide prema Hrvatskom teniskom savezu i Gradu Zadru. S obzirom na to da sam prvi put u Zadru, iskreno, uzbuđen sam , imao sam priliku upoznati grad , ljudi su jako ljubazni. Očekujem teniski spektakl na tribinama i terenu. Evo, u situaciji koja jeste nama se prije dva dana priključio i Andrej Rubljov i zato mu veliko hvala. Nije bilo lako pronaći igrače, ali evo i US open će se igrati na betonu i svi turniri prije toga, pa nam je stigao Rubljov. Hvala mu – zaključio je Novak.

image
Zadar, 190620
U tijeku je konferencija za novinare povodom pocetka teniskog turnira Adria tour u organizaciji prvog tenisaca svijeta Novaka Djokovica.
Na fotografiji: Novak Djokovic.
Foto: Luka Gerlanc/CROPIX
Luka Gerlanc/Cropix


Dvojica naši aseva Ćorić i Čilić koji odlično poznaju teren na Višnjiku, istaknuli su kako se raduju povratku pred publiku koja zna stvoriti odličnu atmosferu. Obojica su zahvalili Đokoviću što je odabrao Zadar, te su najavili ozbiljan tenis.

Na samo kraju pressice u dvoranu je tihim koracima ušla gospođa Biserka Petrović, majka našeg prerano preminulog  košarkaškog Mozarta, Dražena Petrovića , čije sportske rezultate i poimanje života osobito cijeni Novak Đoković koji je od nje na dar dobio Draženov dres s brojem 3 iz Netsa.

- Dirnut sam što ste došli, veliko mi je zadovoljstvo i čast i zahvaljujem na daru kojeg ću čuvati na posebnom mjestu u svojem domu. Što kazati o Draženu? Obilježio je ne samo košarku nego  i sport. Amerika ga je cijenila,  u cijeloj regiji je ostavio trag.  Imao sam prigodu čitati Vaše i  Acine intervjue, oduševio me je dokumentarac o Draženu. Žao mi je što nisam imao priliku upoznati Dražena, ali vaše prisustvo daje mi osjećaj kao da je s nama – emotivno je rekao Đoković.

image
Zadar, 190620
U tijeku je konferencija za novinare povodom pocetka teniskog turnira Adria tour u organizaciji prvog tenisaca svijeta Novaka Djokovica.
Na fotografiji: Biserka Petrovic i Novak Djokovic.
Foto: Luka Gerlanc/CROPIX
Luka Gerlanc/Cropix
Pobjednici HEP pozivnog turnira

Tereza Mrdeža pobjednica je HEP – ovog pozivnog turnira, ona je u ženskom  finalu bila bolja od Ive Primorac ( 6:2, 6:3), dok je u muškom  dijelu turnira Danilo Petrović nadigrao Peđu Krstina, međutim, obojica su dobili "pozivnicu" za Adria Tour.


 

28. rujan 2024 13:37