StoryEditorOCM
SportAŠK ZADAR

"Sljedeće sezone želimo postići više, na državnim prvenstvima možemo osvojiti preko 40 medalja"

Piše I. Gjergja
31. srpnja 2023. - 21:04

Nakon svakog perioda natjecanja u AŠK Zadar učini se svojevrsna „inventura“ urađenog. Tako je i sada nakon završetka prvog dijela atletske sezone 2023/24. Rezime svega napravljenog iznio nam je predsjednik i trener AŠK Zadar, Ivica Šola, koji je kazao:

-Prvi dio sezone naši atletičari, a posebno atletičarke osvojile su pregršt odličja i stoga kod nas „stanuje“ zadovoljstvo. Osvojeno je 34 odličja, a posebno bih istakao mlade ženske Karlu Žilić, Dorijana Jurešića, Mariettu Blatnjak i Cvitu Klarić. N, mi kao klub smo suočeni s neprekidnim odlaskom atletičara i atletičarki nakon završetka srednje škole (najnoviji primjer Veronika Šokota 2022. godine odlazak u Ak Kvarner Rijeka). U klub stalno nadolaze nove kvalitetne generacije, a da nije tako ne bi ni bilo toliko odličja. Mogu reći da su atletičari AŠK Zadar do sada nastupili na ukupno 19 natjecanja, a na kojima je nastupilo ukupno 102 člana. Na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske u dvorani i na otvorenom osvojeno je 34 odličja u kategorijama: mlađi kadeti, kadetkinje, mlađi juniori, juniorke te mlađi seniori. Od tih odličja 12 je zlatnih, 13 srebrenih i 9 brončanih. Najviše naslova prvaka Hrvatske su osvojili: mlađa kadetkinja Karla Žilić (2010. godište) ukupno četiri i to: u dvorani u četveroboju, te na otvorenom u četveroboju i u skoku udalj i 200 m prepone. Karla je uz to postigla i dva nova hrvatska rekorda u dvorani u četveroboju i na 80 m prepone na otvorenom. Zatim mlađi kadet Dorijan Jurešić (2010. godište) ukupno tri i to dvorani u skoku uvis, te na otvorenom na 80 i 200 m prepone. Mlađa kadetkinja Marietta Blatnjak (2010. godište) je osvojila ukupno dva i to u dvorani i na otvorenom u skoku uvis. Kadetkinja Cvita Klarić (2009. godište) je osvojila ukupno dva naslova i to u bacanju koplja (500 g). Jedan naslov je osvojila i kadetkinja Luna Mandić (2010. godište) i to u dvorani u petoboju, referira o uspjesima Šola.

Prvi dio sezone, zadovoljni- ne?

-Zadovoljan sam učinjenim, ali ne možemo prežaliti što nam se mlađa juniorka Anita Odžaković ozlijedila u najgorem trenutku, pred početak atletske sezone na otvorenom, tako da nije mogla trenirati niti se natjecati. Vjerujem da se Anita nije ozlijedila naši rezultati bi bili još bolji.

Planovi za sljedeću sezonu ?

-Što se tiče planova za sljedeću sezonu, odnosno očekivanja, mi u klubu držimo da sljedeće godine možemo postići još bolje rezultate. Na državnim prvenstvima mislim da možemo osvojiti preko 40 odličja. Sljedeće godine je i prvenstvo Europe za mlađe juniorke. Nadamo se da će naši atletičari ispuniti bar dvije norme za nastup na tom prvenstvu. U Zadru i Zadarskoj županiji nadamo se da ćemo opet biti najbolji klub, te u Hrvatskoj među prvih osam klubova. Ašk Zadar je bio i biti će i dalje športska institucija ovoga Grada s odličnim rezultatima. Danas smo jedan od najbolje organiziranih klubova u gradu Zadru. Želim se zahvaliti i trenerima Predragu i Tomislavu Saratliji koji su dali veliki doprinos za ove postignute rezultate. Moram spomenuti i da nam se od 1. listopada 2023. godine nakon godinu dana porodiljnog dopusta na svoje radno mjesto vraća Katarina Gašparević tako da ćemo i u stručnom dijelu biti još bolji i jači.

Što se radi na ojačavanju kadra?

-Dobro pitanje, mi ne stajemo, pa smo tako počeli sa upisima u AŠK Zadar. Radimo na programima: Atletska igraonica uzrast od 5 do 8. godina. Škola atletike – Mala škola atletike uzrast od 10 do 12 godina. Škola atletike – Uzrast od 13 do 15 godina i stariji. Sve informacije mogu se dobiti kod Ivica Šola Voditelj škole – 091-7870725. Facebooke – AŠK Zadar, E- mail: zad@has.hr.

Ivica GJERGJA

09. svibanj 2024 10:37