StoryEditorOCM
SportMALI ATLETIČARI

Škabrnja: Lara Žunić i Ivan Pikunić pobjednici utrke ljubavi i sjećanja

Piše Branko Tabak
13. studenog 2023. - 08:48

U Škabrnji su održane 7. atletske utrke povodom Dana sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata pod nazivom "Dani sjećanja od Škabrnje do Vukovara".

Na Trgu dr. Franje Tuđmana ispred crkve Velike Gospe okupilo se preko dvjesto sudionika: djece, mladih, odraslih. Prije samih utrka sportaši, roditelji i organizatori i mještani posjetili su Spomen-obilježje masovne grobnice. Djeca su položila cvijeće i upalila lampione, a sve nazočne je pozdravio predsjednik Općinskog ogranka Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Općine Škabrnja Zoran Gurlica, dok je zapovjednik obrane Škabrnje Marko Miljanić održao govor sjećanja na 1991. godinu i stradanja nedužnih civila u Škabrnji naglasivši:

"Draga djeco, nemojte nikoga mrziti, svoje volite i poštujte, vaši očevi, djedovi i bake branili su i obranili Domovinu koja ostaje na vama da je čuvate i baštinite te prenosite na svoje potomke vrednote Domovinskog rata."

image

Sjećanje na stradale

Zrinka Ivković/Slobodna Dalmacija

Nakon održane komemoracije, održane su atletske utrke u dvanaest dječjih kategorija. Nastupilo je oko 160 malih atletičara iz Zadra, Biograda, Galovca, Svetog Filip i Jakova, Škabrnje, Bibinja, Poličnika i Zemunika. Svi sudionici dobili su spomen-medalje, a najbolji i posebne medalje za izboreno postolje.

U glavnoj utrci na pet kilometara nastupilo je četrdesetak atletičara iz cijele Hrvatske, a najbolji su nagrađeni peharima i medaljama. Pobjednik utrke u muškoj konkurenciji je Ivan Pikunić iz Svetog Filip i Jakova. Drugo mjesto osvojio je Ante Bakija, član Atletskog kluba Pakoštane, dok je trećeplasirani bio Marko Blaić iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Lara Žunić iz Atletskog športskog kluba Zadar. Drugoplasirana je bila Vanja Petrović iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac, a trećeplasirana njena klupska kolegica Leona Petani.

Najstariji sudionik utrke bio je 75-godišnji Jakov Baričić iz Svetog Filip i Jakova, a najmlađi desetogodišnji Emil Jones iz Šibenika. Nagradu za fair play pod nazivom "Mile Ivković - Mićo" zaslužila je Vanja Petrović.

Nakon završetka utrka, svim sudionicima zahvalio se načelnik Općine Škabrnja Ivan Škara:

"Hvala svima koji ste došli dati podršku Škabrnji, hvala vam što ste s nama i nadam se da se vidimo i sljedeće godine."

01. svibanj 2024 08:22