StoryEditorOCM
SportFUTSAL

Reprezentacija hrvatskih policajaca treća na 40. Svjetskom prvenstvu - među njima i petorica Zadrana - "Riba" opet najbolji vratar!

Piše I.G.
29. studenog 2022. - 14:09

Na 40. Svjetskom policijskom dvoranskom prvenstvu u futsalu koje je održano u razdoblju od 21 do 25. studenog u Eibegen Nizozemskoj. "Police national team Croatia" sastav sastavljen od aktivnih i umirovljenih policijskih službenika te hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, osvojio je treće mjesto. Pored policijskih službenika sudjelovali su i vojnici, vatrogasci, poreznici i drugi državni i lokalni službenici, sudjelovalo je ukupno 102 momčadi iz 29 zemalja svijeta, a natjecale su se u 4 kategorije (seniori, žene, veterani +30, veterani +40).

U kategoriji veterana (+40), hrvatski policajci su u konkurenciji 21 momčadi, bili izuzetno uspješni te su ostvarili sedam pobjeda i doživjeli dva poraza (od kojih jedan u skupini, a drugi u polufinalu), te na kraju osvojili brončano odličje nakon što su u utakmici za 3. mjesto rezultatom 4:3 svladali momčad "PFC Sofia" iz Bugarske.

Za momčad hrvatske policije, pored policijskih službenika iz Zagreba, Bjelovara, Imotskog, Sinja i Gospića nastupila su i petorica igrača iz Zadarske županije, od kojih aktivni policijski službenici Josip Pavičić, Venci Zorić i Jure Čulina, te umirovljeni policijski službenik Predrag Verunica i hrvatski branitelji iz Domovinskog rata Slobodan Marušić – Riba, koji je kao vratar u toj konkurenciji bio najbolji.

SASTAV PNT CROATIA: Slobodan Marušić - Riba, Mirko Zebić, Predrag Verunica, Venci Zorić, Jure Čulina, Miro Jukić, Ante Jeličić, Silvan Mikulić, Marijan Šimatović i Josip Pavičić. Voditelj: Branko Bolanča

Rezultati skupine A:

1. PNT Croatia - PFC Sofia Bulgaria 0:1

2. Politie Turnhout Belgium - PNT Croatia 0:2 (Pavičić, Zorić)

3. PNT Croatia - AC Sportiv Tisa (Romania) 3:1 (Jukić 2, Zorić)

4. Police Genova Italy - PNT Croatia 1:3 (Jukić 2, Jeličić)

5. PNT Croatia - IPA Budapest 2:0 (Verunica, Jeličić)

1/4 finale: PNT Croatia - IPA Satu Mare Romania 3:0 (Pavičić 3)

1/2 finale: PNT Croatia - National team Netherlands 0:3

Susret za 3. mjesto: PNT Croatia - PFC Sofia Bulgaria 4:3 (Zorić 2, Čulina, Jukić)

Finale: IPA Tuzla BiH - National team Netherlands 3:1.

-Ovogodišnje izdanje Svjetskog dvoranskog prvenstva policija Europe je bilo mnogo skromnije od prethodnih. Nakon što 2020. i 2021. godine nije održano zbog Covid19, ove godine izostale su mnoge ekipe kao Rusije, Bjelorusije, Ukrajine i druge ekipe iz država bivšeg Sovjetskog saveza, ali i ekipe iz Sjeverne i Južne Amerike i Azije. Ostvarenim kao i prikazanim Zadrana u potpunosti smo zadovoljni, kazali su nam sudionici ovog natjecanja.

Zadarske policajce ugostio Škabrnjanac


Škabrnjac Zdenko Škara (46), ugledni ugostitelj koji u Duisburgu i Dusseldorfu posjeduje svoje restorane, bio je na susretima koje je igrala policija iz Hrvatske i pratio njihove nastupe. Na kraju turnira i osvojenog trećeg mjesta, pozvao ih je kod sebe u Duisburg u svoj restoran „Mediteran“ i počastio tamošnjim mesnim specijalitetima. Dakako da su policajci zahvalilili Zdenku i obećali da će ga ugostiti u Zadru.

24. travanj 2024 07:58