StoryEditorOCM
SportTREĆE POLUVRIJEME 

Puntamika nakon poraza od Osijeka: ‘U igri bljesnemo pa se ugasimo, možda je problem u našim glavama, mora nam se dogoditi neki klik da zaigramo...‘

Piše I.Gjergja
7. prosinca 2021. - 15:12
Utakmica HT Premijer lige izmedju KK Sonik Puntamika i KK Vrijednosnice Osijek. Na fotografiji: Lisica Šime LoureLuka Gerlanc/Cropix

Sonik Puntamika poražena je u 12. kolu HT Premijer lige u Jazinama od Vrijednosnica Osijek 87:69. 

Osijek je zasluženo dobio, iako je na poluvremenu rezultat bio izjednačen, gosti su vodili gotovo cijeli susret. Kod Osječana se posebno istaknuo Zadranin Lisica koji je od osam pokušaja za tricu ubacio šest te Porobić. Zahvaljujući njihovim ubačajima Osijek je četiri minuta prije kraja otišao na plus dvadeset. 

Evo što su kazali akteri nakon susreta:

- Nakon našeg poraza od Šibenika i odgođene utakmice uspjeli smo skupiti snagu i odigrali najbolje što možemo jer smo neke stvari korigirali u igri. Ostaje mi da čestitam mojim dečkima na pobjedi. Domaćinu hvala na korektnoj igri, kazao je trener Vrijednosnica Osijek, Marko Mandić.

- U prvom poluvremenu igra je bila izjednačena, ni tada nismo bili pravi jer susret nismo otvorili po nijednom kriteriju koje smo definirali u planu utakmice. Znali smo da je ključ limitirati i zaustaviti Osijekove tranzicijske poene. Tu nismo dobro odgovorili koncentracijom iako smo očekivali da se utakmica sama rasplete, a suparnika smo napunili samopouzdanjem, a što je kasnije rezultiralo visokim postotkom njihova šuta za tri poena. I napadački smo bili previše pasivni igrali previše po perimetru bez neke okomitosti prema košu. Pouzdali smo se u pokoji šut gdje smo se umrtvili, te u ranoj fazi ušli u nervozu umjesto da se striktno držimo plana utakmice i tako balansiramo i vratimo se u susret mi smo ispali iz ritma počeli s nekakvim čudnim rješenjima, previše improvizirali, a što nas je zaronilo u gubitak još dublje, kazao je trener Sonik Puntamike, Stipe Kuliš.

- Čestitam dečkima na pobjedi jer bez njih ja ne bi odigrao ovako dobro ovu partiju. Mi smo bili u jednoj 'crnoj rupi' jer smo vani izgubili 13 susreta, a sada smo ovom pobjedom pokazali da možemo. Dobro se radi i trenira, dokaz je i to da smo Šibenik vodili 37 minuta susreta no oni su preokrenuli i pobijelili. Sada nam se to nije dogodilo, mi smo zasluženi pobjednici, kazao je igrač Vrijednosnica Osijek inače Zadranin Šime Lisica.

- Kad nismo u susretu pravi, poglavito obrambeno, što kazati? U igri bljesnemo pa se ugasimo, možda je problem u našim glavama, ne znam, mora nam se dogoditi neki klik da zaigramo. Ovako htjeli bi dati od sebe sve najbolje ali ne ide, greška jedna, druga, kiks u obrani dogodi se pad i izgubiš susret. Trebamo se dignuti u sljedećim susretima, kazao je igrač Sonik Puntamike Petar Marić.

23. travanj 2024 14:18