StoryEditorOCM
SportSUSJEDSKI DERBI

Prvi domaći poraz nogometaša Zadra: protiv Primorca bez pravog nogometa, ali i bez sreće

Piše I. Gjergja
30. rujna 2023. - 20:33

Zadar – Primorac    1:2  (1:1)

Igralište Stanovi. Gledatelja: 200. Sudac: Stipe Žunić (Kaštel Lukšić). Strijelci: 0:1 Kadija (2), 1:1 Vukadinović (25), 1:2 Vodopija (88). Žuti kartoni: Muić, Jurić, Perić, Djeveljekaj i Matasović kod Zadra, a Gambiraža i Torbarina kod Primorca. 

ZADAR:. Matulić – Djeveljekaj, Žulj, Muić, Jakir (od 83. Iveljić) – Perić (od 72. Stojčević), Jukić-Peladić – Jurić, Luetić, Kordić – Vukadinović (od 67. Serbinov). Trener: Marin Oršulić. 

PRIMORAC: Stojanov – Jurišić,  D. Torbarina, Lazarevski, Musa – Gambiraža, Birkić – Nakić, Kolenda (od 65. Mrkić), Kadija (od 57. Kulaš) – Vodopija (od 90+3 Živić). Trener: Dragan Blatnjak. 

Nije bilo dosta gledatelja na derbiju kola Zadar – Primorac iako se očekivalo mnogo više od 150. Na samom početku susreta prvi su bili u naletu Zadrani, da bi u drugoj minuti lijepu akciju nakon pogreške domaće obrane pretvorili gosti u zgoditak za vodstvo. Lopta „zatekla“ domaće igrače iz obrane, prihvatili su je gosti, Vodopija je bio u idelanoj sitauciji da puca na gol Matulića koji brani i odbija loptu na vrh kaznenog prostora odakle je Kadija ubacuje u gol.

Nema predaje Zadra, te Leutić u osmoj minuti lijepo poslužuje Jurića, ovaj je neprecizan, da bi u 11 Kordić sve dobro napravio za Vukadinovića, ali opet nema gola. Do poravnanja u 25. minuti još smo zabilježili dva pokušaja Kordića i ponovo Jurića,ez gola. Nakon tolikih promašaja „netko“ se smilovao - Stojanov je kapitulirao, Jakir je ubacio loptu na desnu stranu kaznenog prostora gosta, Jurić je proslijedio za Vukadinovića koji se dobro snalazi u petercu među obrambenim igračima Primorca i postiže zgoditak za 1:1 (minuta je 25).

Sve do 40 minute igralo se dobro i napadački sa jedne i druge strane. Ima prigoda, ali nema golova. Tvrd je Primora , žilav, a mi opet bilježimo u nizu tri prilike Jukić – Peladić glavom preko gola 52. minuta, Leutić  minut kasnije i njegova greda ranije.

Nisu samo oni imali prigode nego i Primorac. Vodopija postiže zgoditak u 71. minuti – zaleđe, Nakić nakon što ga je Kulaš idealno uposlio u 80. promašuje, kao i kada je Stojčević izbacio loptu sa crte. I konačno u 88. minuti pobjeda Primorca. Naime, Jurišić je po desnom boku dosta dugo vukao loptu i kad je bio u idealnoj poziciji centrirao je točno na glavu Vodopije koji je loptu proslijedio u gol, za pobjedu gosta 1:2.

Ovim porazom Zadar je izgubio prvo mjesto šesti je sa 13 bodova, a Primorac drugi sa 14.

 

Marin Oršulić, trener HNK Zadar: Čestitke Biogradu na pobjedi. Puno rada i utakmica je ispred nas i nema skretanja s puta. Zalaganje, želja i htijenje nije došlo u pitanje što se dečkiju tiče, ali definitivno neke stvari moramo popraviti. Moramo biti agresivniji kad igramo doma i bolji u polju.

Dragan Blatnjak, trener HNK Primorac: Čvrsta utakmica, kakvu smo i očekivali. Nije bilo puno nogometa. Znali smo da je Zadar dobar, ali isto tako znali smo da možemo igrati protiv njih, i kako treba imati i sreće.                                                               

29. lipanj 2024 03:03