StoryEditorOCM
SportNOVI KORMILAR

Promjene u ŽKK Zadar, nakon odlaska Josipe Zanki trenersku palicu preuzeo Luka Bujas

Piše IG
23. lipnja 2024. - 09:09

Josipa Zanki nakon treniranja ŽKK Zadar dvije godine, zbog osobnih razloga, nije više za „kormilom“ ovog uzornog kolektiva, ali i dalje ostaje u klubu. Na njeno mjesto dolazi Luka Bujas diplomirani kineziolog koji je u svojem trenerskom putu „kormilario“ s više košarkaških klubova.

Podsjetimo Luka je vodio KK ABC Zadar, te Otok Ugljan, Pet bunara, Križevci, Škrljevo, Jazine Arbanasi, Al Ittihad (Libija), Corsarios de Cartagena (Kolumbija), Iskra Svit (Slovačka), Alkar, a posljednje radno mjesto kao glavnom treneru bilo je u Mostaru, s kojim je izborio ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Evo što je o promjeni na klupi ŽKK Zadra kazala predsjednica Valentina Jačan.

– Luki Bujasu u svoje osobno ime, kao i u ime Upravnog odbora, želimo dobrodošlicu u klub. Ovom prigodom bi zahvalila trenerici Josipi Zanki na predanom radu i uspjesima u posljednje dvije sezone koje je provela na čelu seniorske ekipe. Zbog obiteljskih razloga Zanki ne može nastaviti s obavljanjem dužnosti u seniorskom sastavu, ali ostaje u Klubu kao trenerica u Školi košarke. Sljedeći dana biti će predstvaljen novi trener Bujas i ekipa koja će braniti boje Zadra u Premijer ligi, rekla je Jačan.

 

27. lipanj 2024 20:55