StoryEditorOCM
SportZADNJE 30. KOLO

Primorcu na oproštaju od sezone pobjeda, zlatni gol postigao Luka Vodopija!

Piše Ivica GJERGJA
25. svibnja 2024. - 08:44

PRIMORAC – GOŠK KAŠTELA 1:0

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Sudac: Josip Žeravica (Kaštel Sućurac) 6,5. Pomoćnici: Taraš i Gusić.

Strijelac: 1:0 Vodoija (71).

Najbolji igrač: Luka Vodopija (Primorac).

PRIMORAC: Stojanov 7, Gambiraža 7,5, Torbarina 7, Žulj 6,5, Kadija 7, Vodopija 7;5, Lazarevski 7, Mrkić 6,5, (od 74. Kelava-), Živić 6,5 (od 53. Stokić-), Okecukwu 6,5 (od 90. Kulaš-), Jurišić 7,5. Trener: Leo Šarić-Beklija 7.

GOŠK KAŠTELA: Ninčević 6,5, Boko 6, Karaman 6, Maretić 7, Sučić 7, Čubelić 6,(od 73. Kutleša-), Magliva 6 (od 50. Varnica –), Bučić 6,5, Barada 6, Caktaš 6, Zoko 6 (od 56. Franolić-). Trener: Siniša Jalić 6,5.

Igrači Primorca su se pobjedom nad GOŠK Kaštela „oprostili“ od ove sezone i na neki način popravili dojam, ali raduje igra mladih igrača koje je u sastav stavio trener Leo Šarić -Beklija.

Kao čvrsta, borbena i napadački orijentirana momčad predstavio se u početnoj fazi susreta GOŠK Kaštela, koji je zarana imao dvije odlične prigode. Prva ona u petoj minuti kada je odlično sa nekih 17 metara tukao Maretić. Da bi u sedmoj isto to ponovio ovaj put Sučić, ali je mreža Stojanova ostala nedirnuta.

Nakon ovoga kao da su se „naljutili“ igrači Primorca, zaigrali su bolje, njihove akcije kojima su uzvratili bile su opasne. Tako bilježimo pokušaj Mrkića u 19. toj minuti, te Kadije samo minut kasnije i onda u 22. minuti slobodan udarac kapetana Lazarevskog koji je okrznuo vratnicu.

Od tada pa do kraja prvog dijela susreta igralo se između dva kaznena postora, te nije bilo zgoditaka. Nakon odmora agilni su jedni i drugi, redaju se dobre prigode, ali nema gola, što radi neefikasnih napadača, ali i čvrstih obrana.

Nakon nekoliko kornera koje je imao domaćin, u 71. minuti je Nikola Jurišić probio desni bok, idealno pronašao dugom loptom Luku Vodopiju u kaznenom prostoru gostiju, te glavom s nekih 5-6 metara zabija za pogodak i vrijedan tri boda Primorca. Sve je učinio trener gosta Siniša Jalić kako bi makar poravnao rezultat, no gosti nisu uspjeli, a Primorci su slavili pobjedu.

17. lipanj 2024 10:50