StoryEditorOCM
SportNAPORAN RITAM

Pred košarkašima Zadra je dvodnevni program: prvo ih u Novom Mestu dočekuje Krka, a u nedjelju imaju ogled sa Zabokom

Piše D. Žura
20. listopada 2023. - 13:00
Zagreb, 280923. KC Drazen Petrovic. Kosarkaska utakmica 1. kola Favbet Premijer lige, KK Cibona - KK Zadar. Na fotografiji: Danijel Jusup.Boris Kovacev/Cropix

Košarkašima Zadra predstoji dvodnevni program, najprije će u Novo Mesto gdje ih u AdmiralBET ABA ligi, dočekuje Krka, momčad koja se vratila u staro društvo nakon jednosezonskog izbivanja. Ta je priča u subotu, dok u nedjelju na večer u dvorani „ Krešimir Ćosić”, Zadrani imaju ogled sa Zabokom u FAVBET Premijer ligi.

– Krka ima važnu pobjedu protiv FMP-a u gostima, imali su i dvije teške utakmice, kući protiv Partizana i u gostima kod Budućnosti. Oni svoju igru baziraju na “pick and rollu” i napadačkom skoku, i to su njihove najjače strane. Imaju i jednog sjajnog playmakera koji ih razigrava, uz to su fizički korpulentni i mogu dobro zatvoriti reket. Prilično su dobro posloženi s mladim slovenskim igračima. Morat ćemo biti koncentrirani kako bi došli u priliku pobijediti, idemo pružiti svoj maksimum! Pojavila se kod nas i mala viroza, ali neću sada o tome, nadam se da će do početka utakmice biti sve u redu – kazao je Danijel Jusup, trener Zadra.

Neslužbeno, viroza je uzdrmala Patrika Jambrovića u posljednje najboljeg šestog igrača u zadarskoj momčadi, uz zavidan učinak i nije se našao među putnicima za Sloveniju....

– Ritam utakmica je naporan, ali nema vremena za plakanje. Imamo dovoljno široki roster kako bi dali maksimum svog energetskog potencijala, da se predstavimo u što boljem izdanju. Krka igra izvanredno, uostalom, pokazali su to i protiv Budućnosti. Energetski su i fizički jaki, igraju čvrsto i protiv njih nije lako. Moramo se suprotstaviti njihovom načinu igre, ako mislimo ostvariti pozitivan rezultat. Svaka pobjeda nam psihološki puno znači, ali i zbog “dobrog duha” u svlačionici. Puno su nam pomogle i posljednje pobjede kako bi shvatili “tko smo i što smo”, možemo igrati protiv svih - kazao je Adem Mekić još jedan igrač koji se sve više nameće i dobiva prigodu trenera Jusupa.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 17 sati uz TV prijenos u programu Arenasport 2.

29. travanj 2024 18:57