StoryEditorOCM
SportNA VIŠNJIKU

Poraz Zadra od FMP-a: kako dobiti utakmicu u kojoj devetnest puta izgubiš loptu i promaših jedanaest slobodnih bacanja!

Piše D. Žura
12. ožujka 2021. - 22:11

ZADAR – Dvorana " Krešimir Ćosić". Bez gledatelja. Zadar – FMP 63:76 ( 15 : 10 , 22:26,16:20,10:20)

Suci: Uroš Obrknežević i Marko Pecelj ( Srbija), Luka Kardum ( Hrvatska).

ZADAR: Carter(11) , Jordano(1) , Justice(10) , Palokaj , Brala , Vuković(8) , Bursać(9) , Junaković(4) , Mavra(1) , Onuaku(12) , Planinić(7) , Kraljević.

FMP: Lazarević(8) , Čović(9) , Hands(3) , Simović , Radovanović(3), Pecarski(17) , Šešlija(6), Nenadić( 24) , Radonjić , Popović , Vasić , Đorđević(6).

Zadar je u jednoj utakmici uspio doživjeti dva poraza od FMP-a , prvi je onaj rezultatski, drugi se odnosi na činjenicu kako je izgubljeno i beogradskih plus deset! A kako dobiti utakmicu u kojoj devetnest puta izgubiš loptu i promaših jedanaest slobodnih bacanja.

Inače, otvaranje prve dionice, kao iz najbolje košarkaške čitanje, izvrsna igra Zadra u obrani posve je limitirala momčad FMP-a , te laganih 9:0, obećavali su puno više nego je okončano tih deset minuta igre. Nakon minute odmora gosti su uhvatili ritam, dok je Zadranima podosta niti pobjeglo iz ruku , srećom nisu bili kažnjeni. Ali isti zaključak može se donijeti i za drugu stranu, jer veliki broj domaćih napada otišlo " u ništa"!

Carter je pak na početku druge četvrtine ubaciio prvu "tricu" na utakmici i donio Zadru 20:10, međutim, nije dugo trajala romansa.

Uzvratio je Pecarski, ušao je u FMP u dobar ritam, napravili su seriju 7:0, nešto kasnije ih se opet "uhvatilo", Carter je "zavaljao", tri poena i kao odgovor na Radovanovićev istovjetan učinak. Vidjelo se kako gosti opasno grabe, nakratko ih je zaustavio Justice s dva plus tri. Svejedno, Nenadić i društvo ozbiljno su odgovorili na zadarske izmjene, jer je su s parketa nepotrebno nestali Planinić i Carter!

Nestao je i Zadar, jer je FMP uzeo prednost "tricom" Nenadića, uspjeli su Justice i Carter , potom Vuković i Planinić vratiti se u plus. A onda je Čović ubacio za tri poena što su bili njegovi prvi poeni iz igre , pa se unatoč Vukovićevim trzajima FMP odvukao u novi plus kojeg su dodatno povećali ulaskom u zadnju četvrtinu, brzo su s tri peona Čovića potom i Handsa nešto kasnije odvukli na zavidnih jedanaest viška, nešto manje od šest minuta prije kraja.

Nažalost, Zadar nije izgledao potentno, k tomu nanovo su neke izmjene bile pokrenute reklo bi se iz očaja, uz veliki manjak dobrih zamisli u napadu! Iza toga se Perinčić odlučio na inače startnu postavu, ali je bilo premalo pravog odgovora , štoviše, suparniku su počeli davati loptu u ruke i gurali ih tako prema pobjedi. Nagomilali su toliko gluposti da ih je teško pobrojati, jednako s klupe i na parketu! U nedjelju na večer(19 sati) Zadar u HT premijer ligi dočekuje momčad Alkara.

28. travanj 2024 01:31