StoryEditorOCM
SportATLETIKA

Pojedinačna prvenstva Hrvatske u 2023. - po osvojenim medaljama AŠK Zadar jedanaesti u Hrvatskoj, drugi u Dalmaciji i prvi u Zadarskoj županiji!

Piše Ivica GJERGJA
25. studenog 2023. - 21:21

Divna vijest za AŠK Zadar! Naime, po kriteijima za osvajanje medalja na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske u 2023. godini, Atletski sportski klub Zadar u Hrvatskoj u konkurenciji 54 kluba koji su osvajali medalje ukupno je na jedanaestom mjestu. Pak u Dalmaciji je AŠK Zadar drugi iza Splitskog ASk-a, dok je i ove godine najbolji atletski klub u Zadru i Zadarskoj županiji.

Inače Atletski sportski klub Zadar je osvojio ukupno 34 odličja od čega 12 zlatnih, 13 srebrenih, te 9 brončanih. Poredak ostalih Zadarskih klubova u Hrvatskoj te u Zadru i Zadarskoj županiji je slijedeći: Ak Fortius 17. mjesto u Hrvatskoj u Zadru i Zadarskoj županiji drugo mjesto, Ak Benkovac 32 mjesto u Hrvatskoj, treće mjesto u Zadarskoj županiji, Ak Alojzije Stepinac Zadar 42 mjesto u Hrvatskoj, treće mjesto u Zadru, a četvrto mjesto u Zadarskoj županiji.

Predsjednik i trener Atletskog sportskog kluba Zadar Ivica Šola nam je rekao:

- Ovo je divna vijest i odmah bi se zahvalio i čestitao svim našim članovima koji su osvajali medalje na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske kao i njihovim trenerima. S brojem osvojenih odličja možemo biti zadovoljni. Slijedeće sezone očekujemo još bolje rezultate, pogotovo što će nam nakon završetka prelaznog roka koji traje od 16. do 29. studenog doći u naš klub i pojačati nas dvije jako kvalitetne atletičarke, jedna mlađa kadetkinja i jedna mlađa juniorka, kazao nam je vidno zadovoljan Šola.

09. svibanj 2024 20:56