StoryEditorOCM
SportVIDEO

Pogledajte udarac zbog kojeg je Simanić ostao bez bubrega, a život mu je visio o koncu jer u bolnici nije bilo kirurga

Piše I. M.
4. rujna 2023. - 08:59

Srpskom košarkašu Boriši Simaniću odstranjen je bubreg poslije udarca koji je zadobio na utakmici protiv Južnog Sudana na Svjetskom prvenstvu.

Simanića je u završnici susreta 3. kola prve faze laktom udario Nuni Omot, nakon čega je prebačen u bolnicu. Hitno je operiran, a u prvi mah se činilo da je izbjegnut najgori scenarij. Međutim, stigla je potvrda iz saveza kako je srpskom reprezentativcu odstranjen bubreg.

Udarac koji je zadobio Simanić nije izgledao jak, a cijela situacija mogla je završiti puno bolje za srpskog košarkaša da se našao u nekoj "normalnoj" sredini. Kako piše Kurir, njihovom reprezentativcu spašen je život samo zbog "potezanja" veza. Naime, Simanića nitko nije mogao operirati jer u bolnici nije bilo kirurga, kojem je navodno bilo završeno radno vrijeme...

Na natjecanju u tri države (Filipini, Japan i Indonezija) u organizaciji FIBA-e, tako se dogodila strašna tragedija u kojoj sportaš zbog ozljede nije mogao biti operiran jer u tom trenutku nije bilo adekvatnog medicinskog osoblja za takav pothvat.

Kako je izgledao udarac koji je Simanića ostavio bez bubrega možete pogledati na videu OVDJE.

21. lipanj 2024 09:51