StoryEditorOCM
Sport9000 DUŠA

Partizan dolazi na Višnjik! Dijan: Pozivam sve kojima su Zadar i plavo-bila boja u srcu da nas podrže u lovu na predbožićno košarkaško čudo!

Piše Dražen Žura
22. prosinca 2023. - 15:39

Zadar i Partizan na Badnjak će otvoriti Krešin dom kojeg će pohoditi mnogi, procjena je kako će se na tribinama Višnjika natiskati približno devet tisuća navijača i pratiti okršaj AdmiralBET ABA lige u 13. kolu.

– U zahtjevnom ritmu utakmica čeka nas ona najteža, protiv Partizana. Beograđani imaju odličan igrački kadar, igraju jako dobro, čvrsti su i agresivni u obrani, dok su u napadu raznovrsni te imaju visok postotak šuta za tri poena, a uz to su i agresivni na skoku u napadu. Očekuje nas vrlo izazovna utakmica, no učinit ćemo sve što je u našoj moći da pokušamo biti konkurentni izuzetno kvalitetnom suparniku – kazao je pomoćni trener Toni Dijan u najavi sutrašnjeg susreta, iskoristivši priliku da pozove sve kojima su Zadar i plavo-bila boja u srcu da u što je moguće većem broju dođu na utakmicu i daju podršku njegovim momcima u lovu na predbožićno košarkaško čudo.

Dijan je na pressici zamijenio virozom dodirnutog Danijela Jusupa, za kojeg se u klubu nadaju da će ipak, kao ”drugi najbolji”, prema prošlogodišnjem izboru trenera, predvoditi zadarsku momčad protiv ”najtrenera” Željka Obradovića za kormilom beogradske momčadi koja je u Zadar stigla izravno iz Madrida.

– Partizan je momčad koja na svakoj poziciji ima po dva kvalitetna igrača, a njihov trener je poznat po tome što ozbiljno pristupa svakoj utakmici te očekujem maksimalno motivirane i spremne goste. Naša filozofija je da budemo dobri i čvrsti u obrani, jer ćemo s druge strane imati šuterski izuzetno kvalitetnu momčad. Cilj nam je limitirati njihov postotak šuta za tri poena, morat ćemo i kontrolirati njihov napadački skok, a pošto su oni izuzetno agresivni u obrani trebat ćemo paziti na izgubljene lopte i što je moguće više igrati tranzicijski jer smo svjesni da će biti jako teško parirati im u igri pet-na-pet – zaključio je Dijan.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 17 sati uz izravan prijenos u programu Arenasport 1.

24. svibanj 2024 03:42