StoryEditorOCM
Sport3. HNL–JUG / 5. KOLO

Neporaženi Jole Butić: Ivan Brkić zamrznuo Stanove i Posedarju u gostima osigurao tri boda!

Piše Ivica Gjergja
18. rujna 2021. - 20:01

ZADAR – Igralište Stanovi. Gledatelja: 400. Sudac: Dario Kulišić (Šibenik) 6,5. Pomoćnici: Štampalija i Severinski.

Strijelci: 0:1 I. Brkić (76).

Najbolji igrač: Ivan Brkić (HV Posedarje).

ZADAR – POSEDARJE 0:1

ZADAR: Pinčić 6, Iveljić 6,5, Rokov 6, Banović 6, Blažević 6, Begonja 6, Majić 6,5, Jerbić 6, Vukadinović 6 (od 66. Zrilić-), Pranić 6, Kulaš 6 (od 79. Iličić-). Trener: Želimir Terkeš 6.

HV POSEDARJE: K. Jurjević 6,5, Klanac 7, I. Brkić 7 (od 86. Gambiraža-), D. Torbarina 6, Rončević 6 (od 86. Kovač-), Smokrović 6 (od 56. Jurić-), Kevrić 6 (od 63. Ivandić-), J. Brkić 7, Tokić 6,5, J. Jurjević 6,5, K. Torbarina 7 (od 86. Jurjević-Adžić-), Trener: Josip Butić 7. 

Derbi nije zadovoljio oko 400 gledatelja, osim onih koji su navijali za posedarskog Viteza koji je na koncu pobijedio. 

Sam početak je bio bez ikakva respekta, Zadrani su od starta krenuli napadački, ali Majić, Begonja i Pranić nikako do gola. Jerbić je ubacio dugu loptu za Majića koji povratno zapošljava  Pranića, a ovaj pronalazi Vukadinovića koji prigodu ne koristi u završnici. 

Otvoreno se igralo u nastavku susreta, Begonja pokušava iz daljine no obrana Viteza je sigurna, a Zadrani nastavljaju pritiskati. U 14. minuti začetnik brze akcije za goste bio je Karlo Torbarina, nastavio je Josip Brkić povukavši preko lijevog boka te izvrsno na vrhu kaznenog prostora pronašao Ivana Brkića koji puca tik uz vratnicu. 

Na drugoj strani Majić s nekih 18 metara puca no vratar Karlo Jurjević brani. Pleli su oko šesnaesterca Zadrani, Pranić,  Majić i Begonja, no nitko da uputi loptu prema golu, a kad bi je uputili bila je to prijetnja praznom puškom. Karlo Torbarina se u 36. minuti iznenada našao u kaznenom prostoru ali udarac se odbio od Iveljića u polje. Samo minut kasnije i Josip Brkić je u prilici ali je obrana na mjestu, kao i u 43. minuti kada je Tokić izvrsno proturio loptu za Torbarinu, no ovaj je bio za pola koraka kratak. 

Na drugoj strani Begonja je potegao jako ali vratar Jurjević brani i praznih se mreža otišlo na odmor. 

U drugom dijelu ista meta isto odstojanje, bilježimo nekoliko pokušaja Majića u 53. i 67. minuti na dodavanje Begonje no lopta odlazi pokraj gola. Samo što je ušao pokušava iz daljine Roko Jurić. I onda dolazi do promjene. 

U ofenzivi domaćina korner za goste izveo je Tokić za Karla Torbarinu koji u velikoj brzini prelazi dvojicu na sredini kaznenog prostora, dodaje Ivanu Brkiću koji lijepo prima loptu te zabija za 0:1. Oduševljenje navijača gostiju na tribinama.

Nakon toga Vitezovi zauzimaju obrambeni gard, domaćini sve čine kako bi poravnali no bodovi odoše u Posedarje. Na kraju su igrači Viteza pobjedu proslavili sa svojim navijačima. 

Trener Posedarja Josip Butić tako je nastavio svoj pobjednički niz za kormilom Hrvatskog viteza. 

20. travanj 2024 01:26