StoryEditorOCM
SportARAMIS NAGLIĆ OTVORENO NAKON TRI UZASTOPNE POBJEDE

Neki igrači ne ulažu isti napor u ABA ligi i prvenstvu. Ali to kod mene neće imati prolaz!

14. veljače 2017. - 10:11
1_split_zadar15-120217.JPG

Onoga trenutka kad je došao na Višnjik Aramis Naglić nije kao nekakav "mušketir" izvukao mač, nego je očito zasukao rukave, uhvatio se rudarskog posla čije rezultate zadarski navijači ne mogu ne primijetiti. Jer iza njega i Zadra stoji niz od tri pobjede i svaka od njih ima svoju težinu. Premijera nije bila osobito uspješna, Cibona je uvelike iskoristila činjenicu da im "dragi gost" stiže u krajnje krnjem sastavu. Ostatak priče ćemo pokušati raščlaniti upravo s Naglićem...

- Tko sretniji od mene da se i pod Tornjem krenulo u pravom smjeru, međutim, okolnosti su bile takve da nismo mogli očekivati bolji ishod. Ali, ne bih ni sad radio nekakvu euforiju, iako mogu naglasiti da se približavamo atmosferi koju bih želio imati od prvoga dana. A to znači radno, pa kako ispadne, međutim, moramo znati da je sve učinjeno kako bi bilo bolje – podcrtao je Naglić.

Onda se dogodio Aleksandrovac u kojem je Igokea uz veliku mjeru pomoći sudaca doslovce u zadnjoj stotinki dobila dva slobodna bacanja, od kojih je jedno iskorišteno bilo dovoljno za zadarski poraz...

- Nikad ne volim učiti na porazima, pa tako ni taj put me nije zadovoljilo ono: "Držali smo se dobro do zadnje sekunde"! Nego sam zajedno s ljudima iz stručnog stožera analizirao dobre i loše strane iz te utakmice. Zatvorili smo se u dvoranu, radili i tražili put kako preko Zagreba, jer moja sportska načela su da se isključivo znojem na treningu može raditi prave stvarii – misli Aramis.

U iznimnom ključnom dvoboju s Mornarom potrošeno je podosta energije, radili su i nervi ne samo kod igrača nego i publike... U konačnici uvjerljiva pobjeda. Tajna?

- Ono što sam odmah primijetio po dolasu u Zadar jesu limiti u "rosteru" i to je nekako u hodu trebalo pretvoriti u nešto čvršće. Zapravo, od svakog je trebalo izvući najviše što se može, ma koliko to god bilo teško. Upravo na primjeru Mornara moglo se vidjeti koliko su i igrači svjesni svih svojih nedostataka, ali smo kroz trening dobili zajedništvo. Jer dok momčad ne diše istim plućima nema tu sreće – veli Naglić.

Kroz dosadašnji tijek sezone moglo se primjetiti kako pojedini igrači ne ulažu isti napor u regionalnoj ABA ligi i prvenstvu Hrvatske. Jesu li možda vagali, gdje će se više trošiti?

- Jest, ima toga unutar momčad, neki su birali utakmice, ali to kod mene neće imati prolaz, jer isti pristup mora biti u ABA ligi i domaćem prvenstvu. Sve drugo je prevara! Znam, nitko nije "na prekidač", međutim, u svakom trenutku, jednako na treningu i utakmici se moraš davati. Onda će ti se to višestruko vratiti, korist će imati igrač kao pojedinac, ali i klub. Zato se mora stiskati iz dana u dan, nema si ni prostora za nekakve kombinacije ili kalkulacije. Uh, koliko je teškog posla pred nama, zato i velim - zatomimo euforiju – zbori Aramis.

Treneri vole kazati kako im je "govor tijela" kod igrača glavni pokazatelj, jesu li glavom unutra, ili im misli vrludaju posvuda samo ne tamo gdje treba – na parketu.

- Mene veseli što sam uspio dobiti potvrdu kako u ovo kratko vrijeme sve više sličimo na ozbiljnu momčad i takav stav mi se sviđa. Istina, nitko nema "čaroban štapić", to ne postoji, ali ima se dobra zamjena, a to je rad. Mi smo u ovom trenutku okrenuti isključivo na Kup utakmicu sa Splitom, želimo u ovom natjecanju otići najdalje što možemo – zaključio je Naglić.

04. srpanj 2024 21:53