StoryEditorOCM
SportZADAR SUTRA DOČEKUJE BEOGRADSKI FMP

Naglić: Uz podršku s tribina idemo na sigurnu pobjedu!

14. siječnja 2018. - 12:45
zadar_fmp1-300916

Slagalica oko toga kakav će biti poredak uoči play-offa regionalne košarkaške ABA lige posve je neizvjesna kad je riječ o četvrtom sudioniku, obzirom da su Budućnost, Cedevita i Crvena zvezda već podosta odmakli pratnji.

U toj borbi za veliki korak više nego li je bilo zacrtano na početku sezone našao se i Zadar, međutim, svi odreda žele misliti samo o tomu kako odigrati što bolje svaku sljedeću utakmicu. Jedna od takvih je i ogled s FMP-om, momčadi iz beogradskog predgrađa, Železnika, kojeg se pak navelike najavljuje "jumbo" plakatima na gradskim "pozornicama". Očito je kako košarka u Zadru i široj okolici nanovo dobiva na važnosti...

Nedvojbeno i zadnja zbivanja na utakmici u Kaštelima, o čemu se očitovao i klub svojim priopćenjem, "povući" će na Višnjik vjeruje se, još veći broj navijača. Ono o čemu više treba razmišljati jesu raščlambe o suparaniku, o FMP-u, inače "podružnici" Crvene zvezde, koji je na omjeru sedam pobjeda i osam poraza, jednako kao i Zadar.

- Još na početku sezone moja su razmišljanja bila kako je FMP momčad koja će se otvoreno boriti za prva četiri mjesta na ljestvici. U prilog tomu, najbolji pokazatelj su njihove zadnje dvije utakmice, u jednoj su slavili pobjedu protiv Partizana, u drugoj, Zvezda je bila jača za svega pet poena. U odnosu na naš prvi susret primjetna su nova lica u njihovom "rosteru", pristigli su im Dragan Apić i Stefan Lazarević koji su prije toga igrali baš u Crvenoj zvezdi - podsjetio je Aramis Naglić, trener Zadra.

U onom prvom dvoboju koji je završio trijumfom FMP-a 91:76, zadarska se momčad nije najbolje snašla nakon prvog poluvremena (41:43), jer je zadnja dionica (33:13) odigrana na iznimno slabom, napose u obrambenom, onda i napadačkom segmentu. U međuvremenu, Zadar je uvelike promijenio svoj "krvnu sliku" baš kad se govori o obrani.

- Nama je u ovoj utakmici jako bitno zaustaviti njihovu osovinu koju čine Filip Čović, čovjek kod kojeg je lopta stalno u posjedu, te odlično proigrava ostale, osobito to vrijedi za snažnog centra Michaela Ojoa. Nedvojbeno, oni su jako ozbiljna, atletski i energetski moćna momčad protiv koje ćemo morati igrati na najvišoj razini mislimo li doći do bodova – iskreno će Naglić, koji je nakon gostovanja u Beogradu i susreta s Partizanom imao dva dvoboja, jedan u Kupu Krešimira Ćosića, drugu u HT premijer ligi. I one su mu poslužile za nove informacije o mogućnostima povratnika Jakova Vladovića, ali i nekih igrača koji nisu u najboljoj mjeri reagirali kroz ranije utakmice.

- Svima nam je drago da se Vladović laganim koracima vraća nakon nimalo ugodne ozljede i njegove minute u igri će nam svakim danom biti sve značajnije. Primjetan je, rekao bih, povratak Filipa Kraljevića što nam je jako bitno u rotaciji za igru u reketu. Uglavnom, meni je važno da su obje spomenute utakmice svi odigrali krajnje profesionalno, čvrsto, jako i motivirano. Neka tako bude i na utakmici protiv FMP–a, za nas iznimno važnoj u kojoj ćemo, ne dvojim, imati obilatu potporu s tribina Krešine dvorane – zaključio je Naglić.

Utakmica se igra u ponedjeljak s početkom u 21 sat.


 

27. travanj 2024 15:18