StoryEditorOCM
SportPUN SADRŽAJA

Na Višnjiku uskoro i – teqball: jedan od ambasadora ove igre je čuveni Ronaldhino

Piše Zadarski.hr
25. srpnja 2022. - 10:22

U Športskom centru Višnjik počeli su pripremni radovi prije postavljanja odgovarajuće podloge na budućem terenu za još jedan sadržaj – teqball!

Riječ je o igri koja je u svijetu iznimno proširena i popularna, a prikladna je za sve naraštaje, sportaše i/ili sportske rekreativce. Igra se velikom loptom na stolu sličnom stolu za stolni tenis, ali posebno prilagođenom, a pravila, uz ostalo, predviđaju primanje i dodavanje lopte i glavom i nogama i još nekim dijelovima tijela.

image

radovi su u tijeku

Višnjik.hr/Slobodna Dalmacija

Za teqball su prije određenoga vremena osmišljena i provode se i europska i svjetska prvenstva, igra se u nekoliko kategorija, a veoma rado na natjecanjima sudjeluju i klasični nogometaši jer im igranje teqballa značajno pomaže u podizanju razine tehničkih vještina, ali i strateško-taktičkih jer u teqballu valja hitro i ispravno procijeniti situaciju, osmisliti potez i pravilno ga odigrati.

– Igralište za teqball bit će u ŠC-u Višnjik smješteno na površini koja se nalazi između tribina nogometno/atletskoga stadiona i košarkaških terena. Zahvaljujući i Hrvatskom savezu za teqball koji nam je donirao dva stola uskoro ćemo u našem kompleksu imati još jedan zanimljiv sadržaj za sportaše i za rekreativce bilo koje dobi – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Zanimljivo je da teqball u programu svojih aktivnosti imaju i mnogi vrhunski nogometni klubovi, te da je jedan od ambasadora ove igre i čuveni Ronaldhino.

image

radovi su u tijeku

Višnjik.hr/Slobodna Dalmacija
29. lipanj 2024 06:02