StoryEditorOCM
SportSTAZA OD 19 KILOMETARA

Na Učkoj je održano brdsko prvenstvo Hrvatske u cestovnom biciklizmu, Zadranin David Pejdo stigao drugi

Piše I. Gjergja
10. lipnja 2024. - 20:52

Na Učkoj je održano brdsko prvenstvo Hrvatske u cestovnom biciklizmu, a vozilo se dvije dužine staze 19 km sa startom na Kantridi i kraća staza 7 km sa startom na Veprincu.

Na kraćoj stazi je nastupio Zadranin David Pejdo sa startom na Veprincu i do zadnjeg kilometra bio u borbi za prvo mjesto.Na zadnjem najstrmijem dijelu staze malo je popustio i Fran Pečnjak iz Bk Rijeka je došao prvi, a David drugi.

-Nakon trećeg mjesta na državnom prvenstvu na cesti, drugo mjesto na brdskom prvenstvu je potvrda dobre forme i kvalitetnih treninga koje provodim. Ovom prilikom bi se zahvalio na konstantnoj pomoći od strane Juraja Ugrinića, bivšeg bicikliste, našeg sugrađanina koji radi u profesionalnom timu Bahrain Victorious, kazao nam je David.

Zanimljivo da je dan nakon nastupa na Učkoj David nastupio na jakoj međunarodnoj mtb utrci C1 u Kočevju u Sloveniji i osvojio 10. mjesto usprkos želučanim problemima. Slijedeći nastup David ima na Europskom prvenstvu u krosduatlonu koje se održava u Portugalu u dresu reprezentacije Hrvatske s klupskim kolegom Lukom Ivanovićem iz TK Zadar.

01. srpanj 2024 05:01