StoryEditorOCM
SportIZJAVE TRENERA

Mršić: Možda je ovo bila naša najbolja utakmica u sezoni! Karakaš: Na nama je da u petak dođemo čiste glave i sportski se potučemo sa Zadranima!

Piše Dražen Žura
26. svibnja 2021. - 21:10

IZJAVE TRENERA

Veljko Mršić, trener Zadra: 

- Zasluženo smo pobijedili i čestitam momcima na stvarno dobroj utakmici. Od početka smo se postavili čvrsto, imali smo malo nervoze u napadu, međutim, te promašene šutove smo kompenzirali s napadačkim skokom. I poslije smo samo stjecali samopouzdanje iz posjeda u posjed, a obrana nam je bila perfektna. Možda je ovo bila naša najbolja utakmica u sezoni, no svjesni smo da je tek početak serije, tek je 1-0, i sada moramo biti najpažljiviji jer sam puno puta u karijeri doživio da nakon prvih odličnih utakmica se u drugoj dogodi opuštanje, zadovoljavanje i pristup "lako ćemo". Split je ista momčad koja je bila i prije ove utakmice, danas nisu bili dobri zahvaljujući našoj obrani i zato se ne smijemo opustiti. Moramo nastaviti igrati na ovaj način u drugoj utakmici i pokušati doći do 2-0, što neće biti lako.

Split? Nisu bili dobri zbog nas. Mi smo stvarno bili dobri obrambeno, a Split nije nalazio dobra rješenja u napadu, i čak su neke otvorene situacije promašivali. Nemamo pravo na opuštanje, bez obzira što je ovo već četvrta u nizu koju smo ih dobili. Moramo nastaviti jer ovo je samo prva trećina i ostala su nam još dva koraka do naslova, ali polako već je u petak nova utakmica i samo o tome mislimo.

image
Veljko Mršić, trener KK Zadar
 
Jure Miskovic/Cropix

Mile Karakaš, trener Splita:

- Nema neke velike filozofije, apsolutno zaslužena pobjeda Zadra koji nas je nadigrao u svim segmentima košarkaške igre. Iznad svega u onom borbenom dijelu, u svakom kontaktu, skoku, tranzicijskom trčanju, u svemu onome što se podrazumijeva pod radni dio su bili puno čvršći, brži i jači. Na nama je da prije svega u petak dođemo puno čišće glave u Zadar i sportski se potući s našim protivnicima. Teško je na trideset razlike nešto previše pametno reći. Moj je dojam da ovo nema veze s nikakvim tehničko-taktičkim detaljima, već smo bili premekani za finale Prvenstva Hrvatske. Prvo poluvrijeme smo za dva šutirali 2-16 i mislim da nikad nisam za to ni čuo, a kamoli vidio uživo. Moramo shvatiti da ne možemo se suprotstaviti Zadru bez fajta, moramo se postaviti muški i onda će doći samopouzdanje kod šuta i kod zicera što danas nije išlo.

image
Milan Karakaš, trener KK Split
 
Jure Miskovic/Cropix
03. srpanj 2024 08:29