StoryEditorOCM
SportZADARSKA LEGENDA

Mlada zvijezda bila je iznenađena Modrićevim zahtjevom: ‘Pitao sam se što sam napravio...‘

Piše SN
28. lipnja 2024. - 11:51

Jedan od najvećih dobitnika Eura u Njemačkoj zasigurno je španjolski krilni igrač Nico Williams. Napadač Atheltic Bilbaa pružio je sjajne partije kroz grupnu fazu, a posebno se istaknuo protiv Italije, gdje je Di Lorenzo imao puno problema čuvajući 21-godišnjaka - pišu Sportske novosti.

Nakon dominatnih predstavai njegove La Roje, Williams je, ususret nadolezećoj osmini finala u kojoj se Španjolska sastaje s Gruzijom, dao intervju za Marcu.

Odigrali ste odličnu grupnu fazu, možete li biti još bolji?

- Imamo dobar tim, pokriveni smo na svim pozicijama i radimo stvari jako dobro. Na osobnoj razini, igranje s najboljima pomaže vam da idete dalje. S njima, taj jedan na jedan koji mi je jača strana, lakše mi je jer mi lopte uvijek stižu u prednosti. Mislim da imamo jednu od najboljih momčadi na Euru. Mogao bih istaknuti snagu, prisutnost, prolaz Rodrija, koji je nevjerojatan igrač, ali mislim da cijela momčad radi stvari vrlo dobro, vrlo koordinirano - započeo je.

Vidite li strah u očima braniča kad ih napadate jedan na jedan?

- Da, očito je. Od toga da su vam vrlo blizu, prijeđu nekoliko koraka unatrag. To vam daje prednost u situacijama jedan na jedan. A ako vas upozore i dođu po vas, možete ih uhvatiti u prostoru. Umjetnost jedan-na-jedan složena je i u isto vrijeme jednostavna. Pokušavam gledati ono najbolje u tom aspektu i prilagoditi to svojoj igri.

image

Nico Williams

AFP

Povlače se paralele između vas i Laminea Yamala, vi ste zaslužni za promjenu španjolskog stila igre. Otkud je to došlo?

- Jako smo slični. Volimo gledati videe. Kad sam bio mali, gledao sam puno poteza Cristiana u Unitedu, Neymara u Santosu i Barçi, Robinha kojeg nisam vidio kako igra, ali sam tražio njegove videe... I talente na ulici. Bio sam 24 sata dnevno na trgu u svom susjedstvu i igrao nogomet, driblao. To se malo izgubilo. Lamine je sjajan igrač. Trudimo se učiti jedni od drugih.

Jeste li vidjeli ijednu momčad koja je bolja od Španjolske?

- Ne. Nisam vidio da netko igra bolje. Kao momčad nema boljeg od nas. Francuska ima veliki individualni potencijal, Engleska također. Ali kao tim, odricanje, rad, nitko nije kao mi.

Tko vas je pitao za dres nakon utakmica?

- Mijenjao sam ga s Modrićem. Bio sam iznenađen. Došao mi je jedan djelatnik iz Hrvatske i rekao mi da Modrić želi moj dres. Nisam to očekivao i ostao sam razmišljati i pitati se što sam napravio za ovo, da me igrači poput Modrića prepoznaju. Vrlo brzo sam otišao iz jedne krajnosti u drugu. Na kraju krajeva, to vas ispunjava ponosom i ono što ja moram učiniti je nastaviti ovako raditi.

28. lipanj 2024 18:35